Hopa'da bir tutuklama daha!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitinginden önce ve sonra çıkan olaylarla ilgili soruşturma kapsamında dün gözaltına alınanlardan Halkevleri Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Yürütme K

Hopa'da bir tutuklama daha!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitinginden önce ve sonra çıkan olaylarla ilgili soruşturma kapsamında dün gözaltına alınanlardan Halkevleri Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Yürütme Kurulu üyesi Taylan Kaya tutuklandı. Diğer iki kişi serbest bırakıldı.

Hopa İlçesi’nde 31 Mayıs’ta çıkan Metin Lokumcu’nun kalp krizi geçirerek öldüğü, taş atılması sonucu 1 polis memurunun AK Parti seçim otobüsünden düşerek ağır yaralanması başta olmak üzere çıkan olaylara ilişkin soruşturma kapsamında dün sabah Halkevleri Karadeniz Bölge sorumlusu Taylan Kaya, Hopa sorumlusu Kamil Ustabaş ile Halkevleri üyesi Bülent Ustabaş, Hopa Belediye Parkı’nda gözaltına alındı. Hopa Savcılığı’nca haklarında yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen 3 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Hopa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gece geç saatlerde adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, Cumhuriyet savcılığındaki sorguları ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 2 şüpheliyi serbest bırakan mahkeme, Halkevleri Karadeniz Bölge Sorumlusu ve DEKAP Yürütme Kurulu üyesi ile Trabzon temsilcisi Taylan Kaya’nın tutuklanmasına karar verdi. Kaya’nın tutuklanması ile Hopa olaylarında tutuklu sayısı 14’e yükselmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem