Hızlı Trene sabotaj

Çeşitli programlara katılmak üzere karaman'a gelen Bakan Elvan, Karaman Belediyesi'ni ziyaretinde Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık üç hafta önce Mayıs ayının ikinci haftası itibariyle Eskişehir-İstanbul Yüksek

Hızlı Trene sabotaj

Çeşitli programlara katılmak üzere karaman'a gelen Bakan Elvan, Karaman Belediyesi'ni ziyaretinde Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık üç hafta önce Mayıs ayının ikinci haftası itibariyle Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının devreye alınacağını ve Ankara-İstanbul arasındaki yüksek hızlı trenin artık çalışmaya başlayacağını ifade ettiğini hatırlatan Bakan Elvan, "Çalışmalarımız tamamen bu yönde gidiyordu. Bildiğiniz gibi Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattındaki tüm alt yapı üst çalışmalarını tamamladık. Test çalışmalarını özellikle sinyalizasyona yönelik test çalışmalarımızı bitirme aşamasında iken bazı talihsiz diyebileceğim durumlarla karşı karşıya kaldık.

İKİ HAFTADA 200 KABLO, 80 RAY DEVRESİ SİSTEMİ KESİLDİ

Daha doğrusu talihsizlikten de öte belki ciddi bir sabotajla karşı karşıya kaldık. Son iki haftada toplam 200 adet sinyalizasyon ve haberleşme kablolarımız kesildi. Sadece bununla da yetinmeyip 70 adet ray devresi bağlantı sistemi yine birileri tarafından kesildi. Biz tabi bununla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Özellikle bu güzergahta bulunan Valiliklerimiz ve Jandarma güvenlik önlemlerini bu bölgede arttırdı. Sinyalizasyon kanallarımızın kapakları açılıp bu sinyal kabloları kesilip o şekilde bırakılıyor. Bu tamamen bir sabotaj girişimi. Sabotaj dışında bir şey olmasını biz açıkçası düşünmüyoruz. Özellikle İstanbul-Ankara hızlı tren hattının açılmasından rahatsız olan kesimlerin olduğunu düşünüyorum. Buna başka bir anlam veremiyorum açıkçası. Ama biz süratle bu bağlantıları yeniden kurmaya başladık. Sizlere kesilen kablolardan birkaç örnek vermek istiyorum. Bakın kanallardaki kabloların nasıl kesildiğini görüyorsunuz. Her bir kablo içerisinde de tam 48 adet küçük kablo var. Bunların her birinin teker teker tamiratının yapılıp tekrar devreye sokulması gerekiyor ama tüm arkadaşlarımız gece gündüz 24 saat çalışıyorlar. Şunu ifade etmek istiyorum. Tüm bu engellemelere rağmen biz yine Eskişehir-İstanbul hattını inşallah kısa bir süre içerisinde açacağız. Benim açıklamamda özellikle Mayıs ayının sonuna doğru yüksek hızlı tren hattını açacağımızı ifade etmiştim. Bu muhtemelen Haziran ayının ikinci yarısına sarkacak. Haziran ayından itibaren bu hattımızı açmış olacağız. Yoğun bir şekilde bu kabloların tamiri için tüm arkadaşlarımız geceli gündüzlü çalışarak tamamlamaya gayret ediyorlar. Biliyorsunuz trenin kendisinin test çalışmalarını tamamlamış idik. Sadece sinyalizasyon bölümü kalmıştı. Sinyalizasyon bölümünü de maalesef bu tür sorunla karşı karşıya kaldık. Bu sorunları giderme yönünde yoğun şekilde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Haziran ayı içerisinde hem Ankara'daki hem de İstanbul'daki vatandaşlarımız Yüksek Hızlı Treni kullanmaya başlayacaklar. Bu sabotaj girişimlerinden dolayı maalesef sürede bir aksama oldu" dedi.

Bakan Elvan, Karaman'a yönelik çalışmalarla ilgili olarak da, "Biliyorsunuz Konya-Karaman hızlı tren projesinin yapımına başlamış idik. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Haziran ayı içerisinde Karaman-Ulukışla hızlı tren projesinin de ihalesine çıkacağız. Proje çalışmalarımız tamamlandı. Şuanda ihale aşamasındayız. İhale hazırlıklarını Demiryolları Genel Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız yürütüyorlar. Muhtemelen Haziran ayının ortalarına doğru ihaleye çıkmış olacağız. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem