Hizbullah Türkiye'de partileşti

Hİizbullah’ın sivil örgütlenmesi olarak kabul gören Mustazaflarla Dayanışma Derneği, parti kurmak için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdi. Hür Dava Partisi (HÜDA Par) Kurucular Kurulu adına dilekçeyi veren Avukat Mehmet Hüseyin Yılmaz, halktan gelen yoğu

Hizbullah Türkiye'de partileşti

Hİizbullah’ın sivil örgütlenmesi olarak kabul gören Mustazaflarla Dayanışma Derneği, parti kurmak için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdi. Hür Dava Partisi (HÜDA Par) Kurucular Kurulu adına dilekçeyi veren Avukat Mehmet Hüseyin Yılmaz, halktan gelen yoğun talep üzerine parti kurma çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Yılmaz, "Sistemin değil, halkın, hakkın partisi olacağız. Elitlerin değil mazlumların sesi olacağız" dedi.

GENEL MERKEZ ANKARA

Mustazaflarla Dayanışma Derneği’nin kapatılmasının ardından geçtiğimiz ay Diyarbakır’da düzenlenen "Ahde Vefa" mitinginden Hizbullah’ın yeni siyasi partisinin ilanı çıkmıştı. "Mustazaflar Hareketi" adıyla yeni bir siyasi hareket başlatan grup, Hür Dava Partisi (HÜDA Par) adı altında siyasete girmek için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Partinin Kurucular Kurulu adına avukat Mehmet Hüseyin Yılmaz ile birlikte 10 kişilik grup bakanlığa gelerek kuruluş dilekçelerini verdi.

ELİT OLMAYAN HERKESİ BEKLİYORUZ

Yılmaz, "Genel Merkezimizi Ankara’ya taşıdık. Davamız, hürriyettir, adalettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir, barıştır, huzurdur, insanların kaynaşmasıdır, kardeşliktir. Bu gayemizle Allah’ın huzuruna varmak istiyoruz. Adalet ve hakkaniyet üzerine bir dünya özlemindeki herkesi HÜDA PAR’a davet ediyoruz. Elit olmayan herkese kapımız açık" dedi.

Bakanlığın dilekçelerini kabul edip etmediği yönündeki bir soruya ise Yılmaz, "Evet dilekçemizi kabul ettiler. İnceleyecekler, eksik bişey varsa da bize bildirecekler. Parti kurmamızın önünde herhangi bir engel yok" diye yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler