Hizbullah davasında flaş gelişme

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından tahliye edilen ancak 'Hizbullah' operasyonu kapsamında tekrar tutuklanan Hacı İnan hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcıs

Hizbullah davasında flaş gelişme

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından tahliye edilen ancak 'Hizbullah' operasyonu kapsamında tekrar tutuklanan Hacı İnan hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından hazırlanan iddianamede Hacı İnan'ın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

Hacı İnan ile birlikte 8 sanık, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Hizbullah terör örgütü davası' kapsamında tutuklu yargılanırken, tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlülüğe girmesinin ardından tahliye edilmişti.

 

4 Ocak 2011 tarihinde tahliye edilen İnan, Terörle Mücadele Şubesi'nin 18 Ocak'ta düzenlediği operasyon ile tekrar gözaltına alınmıştı. Hacı İnan ile birlikte gözaltına alınan oğlu Seyfülislam İnan, İlyas Kutulman, Mehmet Eşin ve Abdulbari Çelik 21 Ocak'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Savcı Hakan Karaali tarafından sorgulanan şüphelilerden İlyas Kutulman, Seyfulislam İnan ve Abdülbari Çelik serbest bırakılmış, İnan ile Eşin ise "terör örgütüne üye olmakö suçlamasıyla sevk edilmişti. İnan ve Eşin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü soruşturmasını tamamladı. İddianamede, aralarında Hacı İnan ile oğlu Seyfulislam İnan'ın da bulunduğu 19 sanığın cezalandırılması istendi.

 

Savcı Karaali, şüphelilerden Bahattin Temel'in "Hizbullah terör örgütünün yöneticisi olmakö suçundan 15 yıldan 22, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hacı İnan ve Seyfulislam İnan'ın da aralarında olduğu 18 sanığın ise "Hizbullah terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler