Hırsızdan ilginç savunma...

Adana’da hırsızlık çetesine yönelik yapılan operasyonda yakalanan 14 kişinin gece açık olan kapılardan içeri girip hırsızlık yaptığı belirlendi. Çete liderinin ifadesinde "Onlar da kapılarını açık bırakmasın, kilitli olsa hırsızlık yapamayız" dediği öğren

Hırsızdan ilginç savunma...

Adana’da hırsızlık çetesine yönelik yapılan operasyonda yakalanan 14 kişinin gece açık olan kapılardan içeri girip hırsızlık yaptığı belirlendi. Çete liderinin ifadesinde "Onlar da kapılarını açık bırakmasın, kilitli olsa hırsızlık yapamayız" dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırszılık Büro Amirliği ekipleri geceleri kilitlenmeyen ev, işyeri ve araçlardan hırsızlık yaptığını belirledi. Yapılan çalışma sonucunda polis, önce çete lideri Cumali Ö. ve çete üyelerinden 14 kişiyi yakaladı. Zanlılar, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Cumali Ö.’nin ifadesinde, "Gece kilitlenmeyen kapıları açıyoruz, onlarda kapılarını kilitlesin" dediği öğrenildi.

Çete lideri ve bir kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Daha sonra polis çeteyi takibe devam etti. Yapılan takip sonucunda dışarıda kalan çete üyelerinin 28 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Bunun üzerine çeteye yönelik şafak vakti yeni bir operasyon düzenlendi. Operasyona özel harekat polisi de katıldı. Eş zamanlı olarak 15 adrese yapılan baskında 6 kişi daha gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 çalıntı otomobil, tornavida, murç, 11 çalıntı güvercin, 11 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı. Sorguya alınan zanlılar bir süre sonra adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında zanlılar basın menusplarına küfür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler