Hırant Dink Davası Öncesi mahkemede Eylem

Yargıtay tarafından bozulan Hrant Dink cinayeti davasının bugün görülecek duruşması öncesi adliye önünde eylem düzenlendi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink cinayeti davası öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki alanda e

Hırant Dink Davası Öncesi mahkemede Eylem

Yargıtay tarafından bozulan Hrant Dink cinayeti davasının bugün görülecek duruşması öncesi adliye önünde eylem düzenlendi.

 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink cinayeti davası öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki alanda eylem yapıldı. Toplanan kalabalık, “Müsamereyi bırakın, asıl sorumluları yargılayın”, “Faşizme inat, kardeşimizsin Hrant”, “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

“Örgüt diyenler yargılansın” sloganlarının atıldığı eylemde grup adına açıklamayı yazar Ahmet Ümit yaptı. Ümit, davayı takip eden adalet arayıcıları, Dink ailesinin avukatları ve Hrant Dink’in ailesinin mahkeme salonlarında, mahkeme kapılarında, gazete sayfalarında ve sokaklarda yıllarca adalet talebini dile getirdiğini söyledi. Hrant Dink’in ölümüyle ilgili ihmali bulunan kamu görevlilerinin kamuya açık bir mahkemede ve adil bir şekilde yargılanmalarını talep ettiklerini belirten Ümit, “Bu olmadı. Bu olmadığı gibi yargılanması istenilen kamu görevlileri terfi almaya devam etti. Devlet içinde üst makamlara kadar tırmandılar” dedi.

Adalet talebinden asla vazgeçmeyeceklerini anlatan Ümit, sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili Hrant Dink’e sesleneceğiz ve ‘buradayız ahparig.’ Her 19 Ocak’ta olduğu gibi bu 19 Ocak’ta da saat 15.00’de Agos gazetesi önünde Hrant Dink’in vurulduğu yerde olacağız. Biz, ‘bitti’ demeden bu dava bitmez.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem