Hiç görmediği şehit babası için resim çizdi

Samsun'da şehitlikler ziyaretçi akınına uğrarken, bir şehit çocuğu hiç görmediği babasının mezarına boyadığı bir resmi bıraktı.Kurban Bayramı arefesi nedeniyle şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Asri ve Kıranköy Mezarlıklarındaki şehit mezarlıklarına g

Hiç görmediği şehit babası için resim çizdi

Samsun'da şehitlikler ziyaretçi akınına uğrarken, bir şehit çocuğu hiç görmediği babasının mezarına boyadığı bir resmi bıraktı.

Kurban Bayramı arefesi nedeniyle şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Asri ve Kıranköy Mezarlıklarındaki şehit mezarlıklarına gelen şehitlerin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve yakınları Kur'an-ı Kerim okurken, bol bol da dua ettiler.

BOYADIĞI RESMİ BIRAKTI

2 Eylül 2008 yılında Giresun'un Dereli ilçesi Kümbet Yaylası Uzundere mevkisinde arazi arama tarama çalışması sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel'in mezarı yakınları tarafından ziyaret edildi. Şehidin eşi Asuman Gürel mezar başında Kur'an okurken, şehidin çocukları 9.5 yaşındaki Ece ve 7 yaşındaki Ezgi de babaları için hazırladıkları resimleri kabri başına bıraktılar.

Hiç görmediği babasına boyama resim yaptığını ifade eden Ezgi Gürel, "Yeni bir resim daha yaparak ablamla beraber buraya asacağız" derken, ablası Ece Gürel ise, "Ben de ilk önce babamı çizdim. Sonra ikimizi çizdim, kardeşimi de çizdim. Resmim bitmedi, yarım kaldı. Tamamlayınca buraya getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

1 Mayıs 2010 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı Karakolu'nda şehit edilen Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun babası Mehmet Altunoğlu da oğlunun mezarına gelerek dua etti. Oğlunun 5 yıl önce şehit olduğunu belirten Mehmet Altunoğlu, "Yine Ahmetimsiz bir bayram daha geldi. Çocuğumuz şehit olalı tam 5 yıl oldu. Her geçen gün çocuğumuzun hasreti bizim için daha çok büyüyor. Allah'ım kimselere evlat acısı vermesin. Bizim çocuklarımız en yüksek mertebeye ulaştı. Sabretmekten başka bir çaremiz yoktur. Son zamanlarda terör olayları arttı. Bir an önce bitmesini istiyoruz. Kimsenin yüreği yanmasın. Bizim içimizde kopan fırtınaları Allah bilir. Sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu.

8 Eylül 2015 tarihinde Iğdır'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Burak Zor'un yakınları da şehidin mezarına gelerek dua ettiler.

Hiç görmediği şehit babası için resim çizdi

Hiç görmediği şehit babası için resim çizdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler