Hesabını boşalttığı müşteriyi yıllarca kandırdı

Olayı duyan müşteri, zararının karşılanması için banka yetkilileri ve genel müdürlüğü ile görüştü. Görüşmelerden sonuç alamayınca avukatı aracılığıyla banka çalışanı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Edinilen bilgilere göre, bir

Hesabını boşalttığı müşteriyi yıllarca kandırdı
Olayı duyan müşteri, zararının karşılanması için banka yetkilileri ve genel müdürlüğü ile görüştü. Görüşmelerden sonuç alamayınca avukatı aracılığıyla banka çalışanı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 
Edinilen bilgilere göre, bir kamu kuruluşundan emekli olan Ömer G., 2008 yılında bir bankanın Çorum Şubesi’ne gelerek hesap açtırdı. Ömer G., emekli ikramiyesi olan 58 bin 479 TL’yi kar payı almak amacıyla bu bankaya yatırdı. 23 Şubat 2009 tarihinde Ömer G.’nin hesabında 58 bin 479 TL, 2010 yılı Şubat ayında kar payları ve çeşitli tarihlerde yatırdığı paraların eklenmesiyle birlikte 77 bin TL’ye yükseldi. 19 Şubat 2010 tarihinde ilgili bankaya gelen Ömer G., hesap cüzdanını banka görevlisi E.Ş.’ye vererek hesabındaki parayı öğrendi.
 
Son olarak 7 Ekim 2013 tarihinde bankaya giden Ömer G., hesaplarını kontrol ettirdi. Müşterinin hesabını kontrol eden banka çalışanı hesabında para olmadığını ve tamamının çekildiğini söyledi. Bunun üzerine bir büyük bir şok yaşayan Ömer G. hesap özeti istedi. Yapılan incelemelerde Ömer G., 19 Şubat 2010 tarihinde hesap işlemi yaptırdıktan 10 dakika sonra banka çalışanı E.Ş. tarafından 77 bin TL’nin zimmete geçirildiği tespit edildi. E.Ş.’nin bu durumun anlaşılmaması için de bu tarihten sonra hesabındaki parayı öğrenmek için bankaya gelen Ömer G.’ye her defasında hayali işlem yaptığı ve bunları kendi el yazısıyla yazdığı hesap cüzdanına işlediği ortaya çıktı.
 
Dolandırıldığının ortaya çıkması üzerine zararının karşılanması için banka yetkilileri ve genel merkezi ile görüşen Ömer G., sonuç alamayınca avukatı Yakup Alar aracılığıyla banka çalışanı ve banka hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Av. Yakup Alar tarafından açılan dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
 
“Müvekkil 06.10.2008 tarihinde davalı tarafın Çorum Şubesi’ne gelerek hesap açtırmıştır Müvekkil emekli olması sebebiyle tüm emekli ikramiyesini kar payı almak amacıyla yatırmıştır. Sonraki dönemlerde ise çeşitli tarihlerde paralar yatırmış ve neticede 7 Haziran 2010 tarihinde 77 bin TL hesabında birikmiştir. Müvekkil, davalı bankaya zaman zaman gelerek kar payını sormuş ve banka çalışanı E.Ş. tarafından banka cüzdanına yatırmış olduğu paranın kar payları her seferinde el yazmasıyla işlenmiş ve neticede hesap cüzdanını müvekkile geri vermiştir. Müvekkil kar payları hesaplara işleniyor güvencesiyle düşünürken 7.10.2013 tarihinde tekrar kar payını sormak istemiş, daha önce çalışan E.Ş. yerine başka bir banka görevlisi hesaba bakarak, banka hesabında para olmadığını, paranın çekildiği beyan etmiştir. Müvekkil bu cevap karşısında büyük bir şok yaşamıştır. Davalı taraftan hesap özeti istendiğinde kendisinden ücret istenmiş, müvekkilde ücret karşılığı almış olduğu hesap özetinde 19 Şubat 2013 tarihinde hesaptan 77 bin TL paranın çekildiği görülmüştür. Kendisine verilen hesapta cüzdanı ile ile gerçek hesap arasında fark olduğunu, zimmet ve dolandırıldığını anlamıştır. Gerek banka yetkilileri gerekse banka genel müdürlüğüne yapılan yazılı-sözlü müracaatlar sonuçsuz kalmış müvekkilin hesabındaki para zimmete geçirilmiştir. Müvekkil dolandırılmış ve bankada bu olaya ses çıkarmamış sahiplenmiştir. Bu olayın meydana gelmesinde şüpheli E.Ş.’nin yanında amirleri de sorumludur.
 
Müvekkil davalı bankaya güvenerek tüm emekli ikramiyesini bankaya yatırmış ancak davalı banka müvekkile ait parayı çalışanı aracılığıyla müvekkilin bilgisi ve talebi olmadan hesaptan çekmiş ve zimmetine geçirerek müvekkilen mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. Davalı bankada yetkili olarak E.Ş. daha öncede benzer eylemlerde bulunmuş, mudilerin hesaplarındaki paraları mudilerin haberi olmadan çekmiş ve zimmetine geçirmiştir. Yukarıda arz ettiğimiz sebeplerden dolayı müvekkilin mağdur olması sebebiyle şüpheliler hakkında şikayetçiyiz ve haklarında zimmet ve nitelikli dolandırıcılıktan yasal işlem başlatılmasını arz ve talep ederiz”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem