"Her türlü tedbiri alma hakkımız var!"

 Cumhurbaşkanı Gül, Sınırötesi harekat ile ilgili; "TSK,terörle mücadelede kendini yeniden yapılandırıyor. Her türlü tedbiri alma hakkımız var" dedi İşte Gül'ün konuşmasından satır başları:  ”Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Hiçbir ülkenin

"Her türlü tedbiri alma hakkımız var!"

 Cumhurbaşkanı Gül, Sınırötesi harekat ile ilgili; "TSK,terörle mücadelede kendini yeniden yapılandırıyor. Her türlü tedbiri alma hakkımız var" dedi

 
İşte Gül'ün konuşmasından satır başları:
 
 ”Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Hiçbir ülkenin içişlerine karışma niyetimiz yoktur ama başka bir ülkeden bize karşı terör saldırıları oluyor, o ülke kendi imkanlarıyla susturamıyorsa bizim ona karşı her türlü tedbiri alma hakkımız vardır” dedi.
 
Terör örgütünün komşu ülkelerdeki otorite boşluğundan faydalandığını belirterek, ”Biz de bunu göz ardı edemeyiz. Terör örgütü eğer sınırımızın hemen ötesini kendisi için bir serbest alan haline getirdiyse buna hiçbir ülke müsaade etmez. Biz de buna asla müsaade etmeyiz. Onun için her türlü mücadele meşruiyetimiz vardır” dedi.
 
Suriye’de esir tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Bashar Kadumi’nin kurtarılmasına ilişkin, hem Türkiye’nin hem de başka ülkelerin gayret gösterdiğini belirterek, ”Bu konu çok fazla dillendirilince siyasi mesele haline geliyor. Siyasi bir mesele haline gelince de kurtarmak zorlaşıyor. Belki aleni konuşmuyoruz bu konuyu, ama haber toplamaktan öteye bir görevi olmayan gazetecilerin kurtarılması için de büyük bir çaba gösterildiğini ifade etmek isterim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem