Her 13 günde 1 polis...

Geçtiğimiz hafta intihar eden asker sayısının şehit asker sayısından fazla olduğu haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Askerlerden sonra şimdi de polis intiharları gündemde.. Her 13 günde bir polisin intihar etmesi Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de harekete ge

Her 13 günde 1 polis...

Geçtiğimiz hafta intihar eden asker sayısının şehit asker sayısından fazla olduğu haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Askerlerden sonra şimdi de polis intiharları gündemde.. Her 13 günde bir polisin intihar etmesi Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de harekete geçirdi.
SORUNLU PERSONEL TAKİBİ TALİMATI

Kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirlikleri’ne sorunlu personelin takibi talimatı verildi. Bundan böyle sorunlu personele psikolojik desteğin yanı sıra aileleri, çevreleri de araştırılıp ona göre destek sağlanacak. Gerektiğinde ailesine de psikolojik destek sağlanacak.
İNTİHAR NEDENİ MOBBİNG

Emniyet-Sen Basın Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz, polis intiharlarının en büyük nedeninin mobbing (işyerinde baskı) olduğunu savunarak, özetle şunları söyledi: “Son 10 yılda 289 polis intihar etti. Bu sadece görev başındaki polis intiharları. Cinnet getiren, emekli olan polisleri de dahil edersek korkunç bir rakam ortaya çıkar. Emniyetin verilerine göre her 13 günde bir polis intihar ediyor. Polislerin intiharı, ‘psikolojik nedenler’ olarak kayıtlara geçiyor. Yapılan araştırmalarda ise polislerin çoğu birinci derecede mobbing yüzünden intihar ediyor. Ardından da ekonomik ve ailevi sorunlar geliyor.

POLİS SOSYALLEŞEMİYOR

Psikolojik ve psikiyatrik testlerden geçerek mesleğe başlayan polisin 2-3 yıl içinde nasıl oluyor da psikolojisi bozuluyor? Buna bakmak gerek. Zamanının büyük bölümünü mesai ve uykuyla geçiren polis sosyalleşemiyor. Kendisine ve ailesine zaman ayıramıyor, polis ailesinden, çevresinden uzaklaşıyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem