Hem terör hem töre kurbanları

Eline aldığı Türk Bayrağı ile terör örgütünü lanetleme mitingleri ve şehit cenazelerine katılan Üstündağ, "Her şehit haberi aldığımda içim yanıyor. Bugüne kadar düzenlenen her yürüyüş ve şehit cenazelerinde önde yürüdüm" dedi.Erzurum'un Şenkaya İlçesi Dok

Hem terör hem töre kurbanları

Eline aldığı Türk Bayrağı ile terör örgütünü lanetleme mitingleri ve şehit cenazelerine katılan Üstündağ, "Her şehit haberi aldığımda içim yanıyor. Bugüne kadar düzenlenen her yürüyüş ve şehit cenazelerinde önde yürüdüm" dedi.

Erzurum'un Şenkaya İlçesi Dokuzelma Köyü'nde yaşayan Nezahat Üstündağ, 1981 yılında köy korcusu Mühendis Üstündağ ile evlendi. Evliliğinden Serkan ve Vildan adını verdikleri 2 çocuğu olan Nezahat Üstündağ'ın eşi Mühendis Üstündağ, 1987 yılında PKK'lı teröristler tarafından öldürüldü.

TÖRE GEREĞİ KAYINBİRADERİYLE EVLENDİRİLDİ

2 küçük çocukla ortada kalan Nezahat Üstündağ, 'töre' gereği, eşinin küçük kardeşi 24 yaşındaki Ekrem Üstündağ ile 1990 yılında evlendirdi. Genç kadının bu evlilikten de Serhat ve Hatıra adında iki çocuğu oldu. Genç kadının ikinci eşi Ekrem ile kardeşi 21 yaşındaki Yasin Üstündağ'ı evlerinden 1992 yılında alan teröristler, iki kardeşi ağabeylerinin mezarı başında kurşuna dizdi. İki eşini ve kayınbiraderini teröre kurban veren Nezahat Üstündağ, 1992 yılında 4 çocuğu ile Erzurum'a yerleşti. Dönemin Valisi Mehmet Ağar da Nezahat Üstündağ'a bir ev verdi.

'KÜÇÜK KIZIM BABASINI GÖRMEDİ'

En küçük kızı Hatıra'nın babasının ölümünden 3 ay sonra dünyaya geldiğini belirten Nezahat Üstündüğ şunları anlattı:

"Allah Mehmet Ağar'dan 100 bin kere razı olsun. Şehit eşlerine ev aldı. Başımızı sokacak bir yuvamız oldu. Çocuklarıma bakmak için her işte çalıştım. Çocuklarıma hem analık hem babalık yaptım. Hepsi üniversite eğitimi gördü. Şimdi biri kız diğeri erkek iki torunum var. Küçük kızım Hatıra babasını görmedi. Her şehit haberi aldığımda içim yanıyor. Bugüne kadar düzenlenen her yürüyüş ve şehit cenazelerinde önde yürüdüm. Eşlerim gönüllü köy korucusu olduğu için 3 ayda 3 bin 200 lira maaş alıyorum. Allah devletimize zeval vermesin. İki eşimi şehit verdim. Gerekirse bizler de şehit olmaya hazırız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem