Helikopterlere milli kalkan

Savunmada milli üretime odaklanan Türkiye, helikopterlerde çok daha kapsamlı ve etkin bir koruma sağlayacak sistemi devreye soktu. PİLOTLARA YARDIMCI OLUYORASELSAN'ın yoğun mühendislik çalışmaları sonucunda geliştirme ve kalifikasyon sürecini tamamladığı

Helikopterlere milli kalkan

Savunmada milli üretime odaklanan Türkiye, helikopterlerde çok daha kapsamlı ve etkin bir koruma sağlayacak sistemi devreye soktu. 

PİLOTLARA YARDIMCI OLUYOR

ASELSAN'ın yoğun mühendislik çalışmaları sonucunda geliştirme ve kalifikasyon sürecini tamamladığı "Helikopter Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi (HEHSİS), yoğun tehdit ortamında platformun korunmasını sağlarken, pilotların iş yükünü de minimun düzeyde tutuyor.

DÜNYADA BAŞKA BİR ÜLKEDE YOK!

Komplike bir sistem olan HEHSİS'in teknik özellikleri 2014 sonunda test edildi. Bu yıl ise helikopterler başta olmak üzere platformlar üzerindeki yer ve uçuş testlerini de başarıyla geçti. İlk seri üretim teslimatları nisan ayında yapılan sistem, artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin helikopterlerinde kullanılmaya başlandı. 

Yurtdışına da satışı planlanıyor

Anlık olarak tüm frekans bandlarını kapsayabilen ve tarama yapabilen yüksek hassasiyetli ikaz sistemlerini barındıran HEHSİS, modüler bir yapıyla üretildi. Pilotların birden fazla adımla gerçekleştirdiği uyarı ve koruma işlemleri artık bu sistem sayesinde yapılacak. TSK envanterindeki platformlarda kapsamlı ve etkin bir koruma sağlayacak olan sistem, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre de tasarlanabilecek. ASELSAN, gelecekte sistemin yurtdışına da pazarlanmasını hedefliyor.

62. sıraya çıktı

ASELSAN, askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından yayınlanan "Defense News Top 100" listesinde, 5 basamak yükseldi. Dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi listesine 2006 yılında 93'üncü sıradan giren ve geçen yıl 67'nci sırada yer alan ASELSAN, başarı grafiğini daha yükseltti. ASELSAN, bir milyar doları aşan cirosuyla 5 basamak yükselerek 62'nci sırada yer aldı.

Aselsan, kendi imkanlarıyla yaptı

Proje kapsamında, dünyada hiçbir helikopterde bulunmayan "Aktif Elektronik Taramalı Anten (AESA)" teknolojisine sahip "Katı Hal Güç Yükselteci" ve "Sayısal RF Hafıza" teknolojisinin bir arada kullanıldığı "RF Karıştırıcı Sistemi" tamamen milli imkanlar kullanılarak ASELSAN tarafından geliştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler