HDP, DBP ve DTK heyeti Kandil'e gidiyor

HDP, DTK ve DBP'nin başkan ve yöneticilerinden oluşan 8 kişilik bir heyet, Kuzey Irak'a gitti. Süleymaniye'de Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) heyetiyle görüşen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz savaş ve silahların gölgesinde seçime git

HDP, DBP ve DTK heyeti Kandil'e gidiyor

HDP, DTK ve DBP'nin başkan ve yöneticilerinden oluşan 8 kişilik bir heyet, Kuzey Irak'a gitti. Süleymaniye'de Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) heyetiyle görüşen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz savaş ve silahların gölgesinde seçime gitmek istemiyoruz" dedi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki temasların ardından dün Habur Sınır Kapası'ndan Irak'a geçen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDP Mersin Milletvekili Ertkuğrul Kürkçü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in de aralarında bulunduğu 8 kişilik heyet, geceyi Erbil'de geçirdikten sonra bugün Süleymaniye'ye geçti.

Süleymaniye'de Celal Talabani'nin lideri olduğu IKYB yetkilileri ile görüşen heyet adına konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerini hazmedemediklerini bu nedenle silahların gölgesinde seçimi kazanmak istediklerini belirterek, "Biz savaş ve silahların gölgesinde seçime gitmek istemiyoruz. Biz halkların barış iradesini öne çıkarmak istiyoruz. Türkiye ve Ortadoğu'da halkların iradesi ile barışı sağlamak için çalışıyoruz. IKYB ile görüşmemiz bu esaslar üzerinde oldu" dedi.

Heyetin Kandil'e gitmesi bekleniyor

Süleymaniye'de diğer siyasi partiler ile görüşecek olan heyetin yarın da Kandil'e gecerek KCK yönetimi ile son aylarda artan çatışmalar üzerine bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem