Hazır bomba çıktı...

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin soruşturmada İstanbul'da terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) üyelerine yönelik 21 ilçede gerçekleştirilen operasyonun detayları belli olmaya başladı. 78 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda e

Hazır bomba çıktı...
Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin soruşturmada İstanbul'da terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) üyelerine yönelik 21 ilçede gerçekleştirilen operasyonun detayları belli olmaya başladı.
 
78 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda ele geçirilen 3 kilo patlayıcının kamu binalarına yönelik saldırılarda kullanılacağı tespit edildi. Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde ele geçirilen 3 kilo amonyum nitrat plastik patlayıcının 1 kilosunun patlamaya hazır hale getirildiği öğrenildi. Yapılan aramalarda ayrıca 2 elektronik bomba düzeneği de bulundu.
 
Şüphelilerin daha önce bir halk kütüphanesi ve bir kaymakamlığa bombalı saldırı düzenlediği iddia edildi. Ayrıca geçtiğimiz mayıs ayında şüphelilerden bir grubun Maltepe’de bir market soygununa da karıştıkları öğrenildi. Gazi Mahallesi'nde düzenlenen Gezi Parkı protestosunda eli silahlı bir kişi kameralara yakalanmıştı.
 
Kimliği tespit edilen bu kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Yüzü maskeli kişinin kamera görüntülerinde göstericileri yönlendirdiği tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem