Hazır beton firmalarına sıkı denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevzuatlara aykırı üretim yapan hazır beton firmalarına ilk dört ayda 72 bin 802 lira para cezası verdi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kentsel dönüşümle birlikte afetlere dayanıklı evler inşa etme hedefi doğ

Hazır beton firmalarına sıkı denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevzuatlara aykırı üretim yapan hazır beton firmalarına ilk dört ayda 72 bin 802 lira para cezası verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kentsel dönüşümle birlikte afetlere dayanıklı evler inşa etme hedefi doğrultusunda Bakanlık yetkilileri, beton firmalarını da sıkı denetim altına aldı.

Türkiye genelinde hazır beton üreten 620 firmayı denetleyen Bakanlık, 5 firmanın mevzuatlara uygun üretim yapmadığını tespit etti. Firmalara 72 bin 802 lira para cezası veren ve hazır beton dışı ürünlerde ise bin 939 adet denetim gerçekleştiren Bakanlık, uygunsuzluk tespit ettiği 19 firmaya 36 bin 363 lira idari para cezası uyguladı.

En fazla ceza İstanbul’a

Bakanlık denetimler sonucunda en fazla cezayı İstanbul’daki firmalara verdi. Ocak ayından bugüne kadar 33 firma ve 36 hazır beton santralinin denetimini yapan Bakanlık yetkilileri, denetimlerde 3 firmaya 44 bin 380 lira cezai işlem uyguladı. Denetimlerde alınan numunelerin basınç dayanımlarının standardı karşılamadığı ortaya çıktı.

Avrupa standardı olmayanlara ceza kesiliyor

Denetimler sırasında alınan numunelerde Avrupa standardına uygunluk kriterini de arayan Bakanlık, bu kriterlere uymayan firmalara da 14 bin 651 lira ile 36 bin 631 lira arasında değişen para cezaları uyguluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler