"Hayatında bir dikili ağaç yok"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Onun hayatında bir dikili ağaç yok. Onda yalan var, takiye var, iftara var, fesat var" dedi.Başbakan Erdoğan, İstanbul-Bursa-İzmit otoyolu İzmit Körfez Köprüsü keson batırma törenine

"Hayatında bir dikili ağaç yok"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Onun hayatında bir dikili ağaç yok. Onda yalan var, takiye var, iftara var, fesat var" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul-Bursa-İzmit otoyolu İzmit Körfez Köprüsü keson batırma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün İstanbul’u İzmit Körfezi’nden, Bursa’ya oradan da İzmir’e bağlayacak olan otoyolun en önemli aşamalarında birine şahit oluyoruz. Bağlantı yollarıyla birlikte 433 kilometre olan yolun en önemli bölümü İzmit Körfez geçişidir. Bu otoyol Körfez’i dünyada eşine az rastlanan bir köprüyle geçiyor. Bu köprü dünyanın en büyük dördüncü köprüsü. Bugün denizin 40 metre altındaki temellere ile uzunluğu 22 metreyi bulan keson temelleri birleştiriliyor. Böylece köprü inşaatın önemli kısmı tamamlanmış olacak. Emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Asma köprünün diğer işleri de planlandığı gibi sürüyor. Otoyol inşaatındaki tünellerde de büyük gelişme sağladık. Viyadüklerin inşası da süratle devam ediyor. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle İzmit Körfez geçişi asma köprüsü ve Gebze -Gemlik -Kemalpaşa ayrımı İzmir bölümündeki çalışmaları tamamlıyoruz. Bundan sonra işler daha da hızlanacak. Bugüne kadar 3 milyar 650 milyon harcama yapıldı. Bu yapının kamulaştırılmasını devlet, yapım bölümünü ise inşaat firmaları üstlendi. Büyük projelere girişmek için büyük ideallerinizin olması gerekir. Türkiye artık küresel ölçekte projeler yapıyor. Hayallerden yola çıkıyoruz, hayalleri tek tek gerçeğe çeviriyoruz. İmkansız bir şey tanımadık tanımıyoruz. 1, 5 asırlık arzulardan ilham alıyoruz. Mukadderat dahilinde imkansız diye bir şey tanımıyoruz. Türkiye artık çok iddialı projeler başlatıyor. Bunları da tamamlıyor" dedi.

"YALAN VAR, TAKİYE VAR"

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, “Onun hayatında bir dikili ağaç yok. Onda yalan var, takiye var, iftara var, fesat var. Biz 12 yıl önce 15 bin km bölünmüş yol yapacağımızı söylediğimizde buna ihtimal vermeyenler vardı. Niye bizden önceki 79 seneye bakıyorlardı. Çünkü 79 senede 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 12 senede 15 bin kilometre bölünmüş yaptık. Biz bu yolar üzerinde dağları delerek 122 ayrı tünel yaptık. Olmadı denizin altından Marmara’yı döşedik. Bizler Fatih’in torunlarıyız. O karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmara’yı geçirdik. Biz halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördük. Hayırlı niyetlerle çıktığımız bu yolda şerleri de aşıyoruz. Bizim siyasetimiz gerilirim siyaseti değil. Biz sizi Allah için seviyoruz. Ne Türk’ü Türk olduğu ne Kürd’ü Kürt olduğu için ne Laz’ı Laz olduğu için değil, beni yaradan Allah sizleri de yarattığı için seviyoruz. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz” diye konuştu.

"FAİLİ MEÇHULLERE BİZ SON VERDİK"

"Faili meçhullere bu ülkede biz son verdik" diyen Erdoğan, "İnsanımıza insan gibi muamele edilmesini sağladık. En önemlisi biz çözüm süreci için mücadele ederek gençleri yaşatmak için gayret gösterdik. Her gün şehitlerin geldiği bir ülkeden huzurun hakim olduğu bir Türkiye’ye kavuştuk. Sokakların çatışma alanına dönmesine asla tahammül edemeyiz. sandıktan ümidi kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Buradan siyasi partilerin genel başkanlarına sorumluluk çağrısı yapıyorum. Medyanın da sokaklardaki çatışmayı körükleyecek sorumsuz dili terke etmesini istiyorum .Bizim gençliğimiz çatışmaların gençliği değildir. Onlar aydınlık yarınların gençliğidir. İş dünyasının da huzuru istikrarı ve güven ortamını zedeleyecek bu tahriklerden uzak durmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TARİHE KAYIT DÜŞECEK ESER"

"Bu köprü tarihe kayıt düşecek bir eserdir" diyen Erdoğan, "Dünyada dördüncü büyük köprüdür. 153 yıllık bir hayal olan Marmaray’ı gerçekleştirmek bize nasip oldu. Marmaray’ın güneyinde 2 katlı tüp geçit yapıyoruz. O da önümüzdeki yıl bitecek. Bu adamların hangisinin bu tür işler yaptığını duydunuz. Bunlar 1., 2., 3. köprülere de karşı çıktılar. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlara gönül verenlere sesleniyorum iradenizi ortaya koyarken bu yapılanları gözden geçirin. 230 milyar dolar olan milli geliri 820 milyar dolara çıkardık. Yolsuzluğun karışmadığı iktidar böyle büyür. Yurt dışında Türkiye’yi karıştırmaya çalışanlar var. Perde gerisinden saldıranlar var. Huzur ve istikrarı bozmaya çalışanlar var. Türkiye istikamet verecek olan sadece millettir. Bu tahrikleri yapanlar 2 hafta sonra çok büyük mahcubiyet yaşayacaktır. Birileri siyaset yapmak istiyorsa er meydanı burası. Gelir burada siyasetini yapar. Yüreği olmayanlar sadece mikser görevi görür" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem