Hayat kadınları genelevi kapattı

Kastamonu'da genelevde çalışan hayat kadınları, şehitlere duydukları saygıdan dolayı müşteri kabul etmiyor.Kastamonu'da genelevde çalışan 16 hayat kadını, son günlerde yaşanan terör saldırılarına sessiz kalmadı. Şehitlere duydukları saygıdan ötürü iş yerl

Hayat kadınları genelevi kapattı

Kastamonu'da genelevde çalışan hayat kadınları, şehitlere duydukları saygıdan dolayı müşteri kabul etmiyor.

Kastamonu'da genelevde çalışan 16 hayat kadını, son günlerde yaşanan terör saldırılarına sessiz kalmadı. Şehitlere duydukları saygıdan ötürü iş yerlerindeki müzikli eğlenceyi durduran kadınlar, ayrıca iş yerlerinin her tarafında Türk bayrakları astı. 16 hayat kadını, ülke genelinde yaşanan terör saldırıları sonucu şehitler için büyük üzüntü duyduklarını belirterek, müziği durdurduklarını ve müşteri kabul etmediklerini belirtti. Hayat kadınları, genelevin girişindeki demir kapının üzerine Dağlıca ve Iğdır'da yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını ve müşteri kabul etmediklerini yazdı.

Kastamonu'da sosyal tesiste çalıştığını belirten hayat kadını Ceylan B., "Son zamanda ülkemizde yaşanmış olan Dağlıca ve Iğdır'da terör saldırıları sonucu kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine de sabırlar diliyorum. Gerçekten her gün televizyonda, haberlerde, internette yine tekrar bir şehidimiz veya bir kaybımız var mı diye uyanıp, sürekli tedirgin haldeyim" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YAS TUTMAKTAYIZ"

Ceylan B., "Çalıştığımız yer olarak arkadaşlarımızla birlikte ve patronumuzun dahilinde çalıştığımız mekanda çalışma olayımızı durdurmuş bulunuyoruz. Şehitlerimiz için yas tutmaktayız. Üzüntülüyüz. Gerekirse de devletimizden, milletimizden ve büyüklerimizden yapabileceğimiz, savunabileceğimiz durumlar varsa bizde katılmak istiyoruz buradaki kadınlar olarak, buranın çalışanları olarak" diye konuştu.

Genelevin müzikli ve eğlenceli bir ortam olduğunu hatırlatan Ceylan B., "Burası müzikli bir yer, eğlence ortamı var. Duyduğumuz üzüntüden ve yaşadığımız yastan dolayı müzikli eğlencemizi de durdurduk. Bunların artık son bulmasını istiyoruz. Yapabileceğimiz tekrar bir iş yeri olarak veya Kastamonulular olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

"ASKERİMİZ VE POLİSİMİZ, BİZİM İÇİN ŞEHİT OLUYOR"

Yaşanan terör saldırıları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Ceylan B., şunları kaydetti: "Çünkü şehit olanların hepsi bizim kardeşimiz, hepsi bizim abimiz, hepsi bizim insanımız, bizim için canlarını verdiler. Bu yüzden sıkıntılarım var, sürekli düşünme aşamasındayım. Bu yüzdende psikolojik olarak ilaçlar alıyorum doktor kontrolünde. Ben ve benim gibilerinde birçok insanın bu şekilde üzüntü yaşadığını düşünüyorum. Çünkü ülkemizin bütün şehirlerinde bunun için tepkiler var. Ben, aslen Yozgatlıyım. Kendi memleketimde de şehitler var. Ülkemizin bütün şehirlerinden şehitler var. Kürt, Türk olarak ayrım yapmıyoruz. Yapılmasına da karşıyım. Biz, kardeşiz ve Türk Bayrağının altında yaşıyoruz. Onun içinde son bir haftadır Türk insanının provokasyonla Kürtlerin hepsi PKK'lıdır denilmesini karşıyım. Bunun içinde tüm vatandaşlarımızın, ülkemizin bütün insanlarının sağduyulu olması çağrısında bulunuyorum"

"TÜRK-KÜRT AYRIMI DİYE BİR ŞEY YOK"

Kendisinin Kürt kökenli bir işadamı olduğunu ve Türk-Kürt ayrımı diye bir şeyin olmadığını ifade eden işletmeci Salih K. ise "Dağlıca'da ve Iğdır'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Çok üzüntülüyüz, çok üzgünüm, olmaması gereken şeyler oluyor. Ben, aslen Kürt kökenli bir iş adamıyım. Türk-Kürt ayrımı diye bir şey yok. PKK'nın bizden istediği nedir bilmiyorum. Bu ülke hepimize yetiyor. Cennet ülkemizi bölmeye, yıkmaya kimsenin hakkı yok. Hepimiz kardeşiz. Eşim Türk, yeğenlerim Türklerle evlendi. Hatta yeğenimin bir tanesi asker ve Dağlıca'da görev yapıyor. Dağlıca'da asker ve orada savaşıyor. Yani bu ülke hepimizin, PKK'lılar bizim ülkemizden ne istiyor bilmiyorum. Bunların yaptığını kabul etmiyoruz, böyle bir şey olmaz" şeklinde konuştu.

"PKK, KÜRTLERE ZARAR VERMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR"

PKK'nın Kürtlere zarar vermekten başka hiçbir şey yapmadığına dikkat çeken Salih K., şunları kaydetti: "Türk, Kürt hepimiz bunlara karşıyız. Kesinliklede kabul etmiyoruz. Gerekirse bizleri de askere alsınlar bir daha askerlik yapmaya razıyız. Bizler, ailemiz olarak askere gitmeye hazırız, savaşmaya hazırız. Bu akan kanın durmasını istiyoruz. Bu ülkeyi bozmaya, yıkmaya kimsenin hakkı yok. Kimsede huzurumuzu bozamaz, ülkemizi yıkamaz, bölemez bizleri. Çünkü et tırnak olduk. Ülkemiz bir, canımız bir, kanımız bir, bayrağımız bir, dinimiz bir, her şeyimiz bir ne istiyorlar bizden. Siyasilerden de tek isteğimiz, siyasilerde çıksın konuşsun, bu akan kanı durdursunlar. Her konuda her şekilde bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Ülkemizin yanındayız, devletimizin yanındayız. Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz. Kimse polisimizi, askerimizi bitiremez. Buna kimsenin gücü yetmez. Hepimizin çoluk çocuğu var, hepsini askere göndeririz. Hepsini polis yapar göndeririz. Var mı böyle bir şey, o askerlerin, polislerin hepsi bizim çocuklarımız. Oğlumuzun birisi, Dağlıca'da şu anda bizzat PKK ile savaşıyor. Bu, PKK bizi ülkemizden ne istiyor. Kürtlere zarar vermekten başka ne yapıyorlar, Türklere zarar vermekten başka ne yapıyorlar"

Ülke genelinde yaşanan terör saldırıları nedeniyle duydukları şehit haberlerine büyük üzüntü duyduklarını aktaran Salih K., şöyle devam etti: "Üzüntümüzden kahrolduk. İşyerimizden üç gündür yas tuttuk. İşyerimizi kapattık. Müşteri kabul etmiyoruz. Bayraklarımızı astık, yasımızı ilan ettik. Ama bunlar, yas ile falan olmaz. Gerekirse bizleri de alsınlar götürsünler askere. Her türlü bizler hazırız. Türk, Kürt, Alevi, Sunni hepsinden ricamız, herkes bu işin, bu olayların önüne geçsin artık. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar savaşırız, ülkemizi de böldürtmeyiz"

Hayat kadınları genelevi kapattı

Hayat kadınları genelevi kapattı

Hayat kadınları genelevi kapattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler