Havalimanlarında artık aranmayacağız!..

Bu kararın alınmasında Türk Hava Yolları etkili olurken, sadece EDS sistemi olan havalimanlarında bu kararın uygulanacağı belirtildi.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalar sonucu, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarını pilot b

Havalimanlarında artık aranmayacağız!..

Bu kararın alınmasında Türk Hava Yolları etkili olurken, sadece EDS sistemi olan havalimanlarında bu kararın uygulanacağı belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalar sonucu, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarını pilot bölge olarak seçerek haziran ayında bu iki havalimanında uygulamayı başlatmayı düşünüyor ancak öncelikle herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması için havalimanlarının güvenlik sistemleri gözden geçirilecek ve tüm dünyada uygulanan sistemler havalimanlarına konulacak. Pilot havalimanlarında uygulama ancak fiziki şartlar güvenlik uygulamaları tamamlanınca Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu tarafından incelendikten sonra başlayacak. Uygulama başarılı olursa Atatürk Havalimanı’nda da uygulamaya başlanacak.

THY İSTEDİ, X-RAY CİHAZLARI KALDIRILIYOR

Türk Hava Yolları’nın yoğun isteği ve yetkilileri ikna etmesi sonrası havalimanlarının giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılması gündeme alındı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalar sonunda havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılması ile ilgili olarak Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarını pilot bölge seçerek bir yıl süreyle burada uygulamayı deneyecek ve uygulama başarılı olursa Atatürk Havalimanı’nda yeni uygulamaya geçilecek.

YENİ UYGULAMA YOLCULARI RAHATLATACAK

Havalimanlarının giriş kapılarında bulunan arama noktaları kaldırıldığında yolcular tek aramadan geçecek. Uçuşların yoğun olduğu Atatürk Havalimanı’nda yoğun saatlerde giriş kapılarında oluşan uzun kuyruklar son bulacak. Havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılması ile iç ve dış hat yolcuları tek aramadan geçecek. Böylece yolcuların arama noktalarında zaman kaybetmesi ve yoğunluk nedeniyle uçaklarını kaçırmaması amaçlanıyor.

YOLCULAR KAMERALARLA İZLENECEK

Havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılması sonucu bir güvenlik sorunu yaşanmaması için havalimanları kameralarla izlenecek. Havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılmasının ardından, dünyanın birçok havalimanında uygulanan son sistem kameralarla yolcular tek tek izlenecek ve şüpheli bir yolcu görüldüğünde havalimanı içinde bulunan sivil ve resmi ekiplerle takip edilip gerekirse üstü ve çantası aranacak. Yolcu bagajları ise check-in sonrasında EDS sisteminden geçirilerek uçağa gönderilecek.

HAVALİMANLARINA YENİ KAMERA SİSTEMLERİ KONACAK

Havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılmasından önce, Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu tarafından dünyada bu uygulamayı yapan birçok havalimanı incelendi. Bu havalimanlarının incelenmesinin ardından pilot havalimanı olarak seçilen Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları incelenecek. Bu havalimanlarında güvenlik sorunu yaşanmaması için, Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu tarafından eksik olan noktaların havalimanı otoritesinden yenilenmesi istenecek. Bu eksiklikler bitirildikten sonra Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu onay verirse havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktaları kaldırılacak.

Havalimanı giriş kapılarında bulunan arama noktalarının kaldırılması bir süre iki pilot havalimanında uygulandıktan sonra, yeniden Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu konuyu görüşerek ya bu uygulamaya, ‘Tamam’ diyecek ve Türkiye’de bulunan bütün havalimanlarında tüm girişlerde arama noktaları ve X Ray’lar kaldırılacak ya da, ‘Hayır’ diyecek ve uygulama eskisi gibi devem edecek. Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu uygulamaya onay verirse yolcular havalimanlarına aranmadan girecek. Havalimanına giren yolcular kameralar, köpekle ve sivil polislerle tek tek gözetlenecek. Şüpheli hareketlerde bulunan yolcular önce kameralarla, sonra da sivil polis ve köpeklerle takip edilecek. Gerekirse şüpheli yolcu özel bir yere götürülerek aranacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler