Havadan ve karada büyük operasyon.!

Hakkari-Şırnak güzergahında bulunan Kato Dağı'nda sabah saatlerinde başlatılan operasyona il dışından gelen askeri birliklerle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerinin katıldığı bildirildi.Kato Dağı'nın alt tarafında bulunan Maronıs, Kaval, Çe

Havadan ve karada büyük operasyon.!

Hakkari-Şırnak güzergahında bulunan Kato Dağı'nda sabah saatlerinde başlatılan operasyona il dışından gelen askeri birliklerle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ekiplerinin katıldığı bildirildi.

Kato Dağı'nın alt tarafında bulunan Maronıs, Kaval, Çeltik gibi birçok köyün çevresi de ablukaya alındı. 10'a yakın köyün ulaşımını sağlayan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Şine Köprüsü'nün ise güvenlik gerekçesiyle geçici bir süre için ulaşıma kapatıldığı kaydedildi.
 
Çok sayıda özel eğitimli askerin katıldığı operasyona Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından kalkan helikopterler de eşlik ediyor. Bölgede bir çatışmanın yaşanıp yaşanmadığı hakkında net bir bilgi edinilemezken, çevre köylerdeki vatandaşlar ise bomba ve silah sesleri duyduklarını belirtti.
 
Yetkili makamlar, Kato Dağı'nda çok sayıda PKK'lının bulunduğu ve kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Kuzey Irak'taki üslerine çekilebilecekleri ihbarı üzerine düzenlendiği öne sürülen operasyonla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem