Hava korsanı konuştu!

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 45 yaşındaki Kozlov'un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu söylediği ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek uçak kaçırma girişiminde bulundu. Elindeki telefon ile bombayı e

Hava korsanı konuştu!

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 45 yaşındaki Kozlov'un uçakta ayağa kalkarak kargo bölümünde bomba olduğunu söylediği ve elindeki telefonla bombayı patlatacağını dile getirerek uçak kaçırma girişiminde bulundu. Elindeki telefon ile bombayı etkin hale getireceğini söyleyen ve Soçi'ye gitmek isteyen 45 yaşındaki Kozlov'un girişimi pilotun İstanbul'a inmesi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

OPERASYONUN BAZI AYRINTILARI DA ORTAYA ÇIKTI
Uçağın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hemen harekete geçti. Kozlov'la müzakere yürütülürken bir yandan da özel harekat uzmanları tarafından kargo bölümü incelendi. İnceleme devam ederken, uçaktaki yolcuların boşaltılması için anlaşmaya varıldı. Yolcular çıkarılırken kargodaki aramalarda patlayıcı bir madde bulunamadı. Patlayıcı bir madde olmadığının belirlenmesine rağmen emniyet birimleri  tedbiri elden bırakılmadı. Polis her ihtimale karşı uçağın çevresinde sinyal kesici “jammer"le önlemlerini sürdürdü.

"TUTUKLULAR İÇİN YAPTIM"
Yapılan operasyon sırasında çıkan arbedede hafif şekilde yaralanan Artem Kozlov'un tedavisinin ardından gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.  Kozlov'un ilk ifadesinde ülkesinde ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi. Ukraynalı Kozlov'un herhangi bir tutuklu yada grup ismi vermediği kaydedilirken bir 'terör' kaydının tespit edilemediği de dile getirildi.  Kozlov'un emniyetteki işlemlerinin ardından yarın öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler