Hastanede yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Hastanede yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde hazırlanan senaryo doğrultusunda gerçeği aratmayan yangın tatbikatı yapıldı. 

Hastane personeli, UMKE ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikatta, Dahiliye servisinde gerçekleşen yangının ardından hastanede kırmızı alarm verilmesi, sedye ile hasta nakli, itfaiye ile hasta kurtarma gibi operasyonlar gerçekleştirildi.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi ve kurum yöneticileri ile hastane yöneticilerinin katıldığı tatbikatla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Op. Dr. Onur Yalçın, yangın tatbikatı yapmaktaki amaçlarının mevcut personeli yangın konusunda bilgilendirmek, bilgilerini beceriye dönüştürmek, yangın anında kullanılacak koruyucu teçhizat ile söndürme malzeme ve cihazlarını tanıtmak, olası yangında yangın söndürme tekniklerini ve bina tahliye işlerini öğretmek olduğunu söyledi.



Özellikle hastane gibi yerlerde yangınlara karşı çok daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Bu nedenle hazırlanan senaryo gereği tatbikat yapıyoruz. Eksiklerimiz nedir, herhangi, bir eksiğimiz var mı, bunları görüp, herhangi bir eksiğimiz varsa, afete her an hazır olmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu tatbikatı planladık. Aslında zorunlu bir tatbikat, yapmamız gerekiyor” dedi.

Tatbikat senaryosu hakkında da bilgi veren Başhekim Yalçın, şunları kaydetti: “Hemşire arkadaş hastane içerisinde yangını görüyor ve gerekli yerleri arıyor. Hemen ardından kırmızı alarmı veriyor. Yangını haber alan itfaiye çok kısa bir an içerisinde hastanemize geliyor. Bir hasta dahiliye servisinden itfaiye ekiplerince ikinci kattan indiriliyor. Beklemekte olan UMKE ekiplerimizce sedyeye konularak ilk müdahalesinin yapılacağı kırmızı alana götürülüyor. Burada doktor ve yardımcı sağlık personel tarafından yapılan müdahalenin ardından hastanemiz acil servisinde tedavi altına alınıyor. Yine çıkan yangında ayaktan yaralanan bir hastamıza da hemen müdahale ediliyor. Aynı anda yangın kurtarmada nefes almada sorun yaşayan itfaiye ekibinden bir arkadaşa da gerekli müdahale yapılıyor.”



Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Harun Şeker de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin hastane bir yangın tatbikatı düzenlenmesini istediğini belirterek, hazırlanan senaryo gereği tatbikat yaptıklarını söyledi.

Tatbikatla olası bir yangın anında neler yapılması gerektiğini hem hastane çalışanlarının hem de itfaiye çalışanlarının gördüğünü kaydeden Şeker, “Yapılan tatbikatta, hastane içinde çıkan bir yangın sonrası yaralanan bir görevli ekiplerimizce kurtarıldı. Kurtarma sırasında yaşanan ve alınması gereken önlemler neler olduğunu anlattık. Kurtarma, tahliye etme, yaralılara müdahale etme konusunda tatbiki olarak gösterdik. Yapılan tatbikatlar ekiplerimizin deneyimini de artırıyor. Daha kısa sürede olaya nasıl müdahale edilmesi konusunda daha pratik yöntemler uygulamaya çalışıyoruz. İtfaiye Müdürlüğü olarak kurumlarımızdan gelen talepler doğrultusunda her türlü hazırlığımızı yaparak kurum personeli ile tatbikatlar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem