Harekatçıların yol haritası belli!

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu çerçevede özel timin eğitiminde revizyona gitme kararı aldı. Şimdiye kadar şehir içi operasyon ağırlıklı eğitilen timler artık kırsal alanlarda eğitim görecek.Emniyet, 600 yeni özel tim polisini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı

Harekatçıların yol haritası belli!

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu çerçevede özel timin eğitiminde revizyona gitme kararı aldı. Şimdiye kadar şehir içi operasyon ağırlıklı eğitilen timler artık kırsal alanlarda eğitim görecek.

Emniyet, 600 yeni özel tim polisini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim konvoyuna saldırı düzenlenen Ilgaz Dağı'nda eğitmeyi hedefliyor.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in onay vermesi halinde Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu, Özel Harekat'a tahsis edilecek.

ARAZİ EĞİTİMİ ILGAZ DAĞI'NDA
Hükümetin, terörle mücadelede Polis Özel Harekat timlerini daha etkin kullanmayı planlaması Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Şehir içi operasyon ağırlıklı eğitim alan özel timcilerin, arazi görevine de hazırlanması amacıyla Özel Harekat Daire Başkanlığı, eğitim programlarında kapsamlı değişikliklere gidecek. Bu çerçevede, 41. dönem Özel Harekat kursuna alınacak polislerin, eğitimlerinin büyük bir bölümünü arazide yapması planlanıyor.

Özel timin arazi eğitimleri için en uygun yer olarak, Ilgaz Dağı üzerinde duruluyor.

PKK'NIN KARADENİZ EYLEMLERİNE DARBE VURULACAK
Özel timciler 3,5 aylık temel eğitimde 720 saat ders görecek. Özel Harekatçılar dağcılık, helikopter harekatı ve arazi intikalleri eğitimlerini Ilgaz'da görecek.

Uygulamalı eğitimlerde; arazide intikal şekilleri, pusu, baskın, yol, köprü geçişleri, keşif, gözetleme, helikopterden iple sıçrayarak inme, haritacılık, pusula ve araziye döşenen mayın ve bomba düzeneklerinin etkisiz hale getirilmesi öğretilecek. Özel Harekat timlerinin Ilgaz Dağı'nda eğitilmesinin,terörörgütü PKK'nın Karadeniz'deki faaliyetlerine de sekte vuracağı belirtiliyor.

İstihbarat birimleri PKK'lı teröristlerden ele geçirilen dokümanlardan, örgütün Karadeniz'de faaliyet göstermek üzere eğitimli örgüt mensuplarının yer alacağı 'otonom timler' kurmaya çalıştığını saptamıştı. İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda, PKK'nın Karadeniz'de kaçırma ve benzeri eylemler gerçekleştirerek güvenlik güçlerini araziye çıkarıp saldırmayı planladığı yer almıştı.

YENİ ATEŞ DESTEK SİLAHLARI VERİLECEK
Öte yandan 1998'de ağır silahları elinden alınan Özel Harekatçılara yeni ateş destek silahlarının da sağlanacağı belirtiliyor. Özel Harekatçıların, 60 mm'lik havan topu, 40 mm'lik bomba atar, RPG-7 roketatar ve M-60 makineli tüfek gibi ateş destek silahlarına yeniden sahip olması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler