Haraç toplayan çete çökertildi

 Gaziantep polisi, 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, terör örgütü KCK /PKK 'ya, kurulan sözde mahkemeler aracılığıyla çek senet tahsilatı yapıp, silahla tehditiyle para topladıkları tespit edilen 5 kişiyi yakaladı. Zanlılar arasında Şahinbey BDP

Haraç toplayan çete çökertildi

 

Gaziantep polisi, 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, terör örgütü KCK /PKK 'ya, kurulan sözde mahkemeler aracılığıyla çek senet tahsilatı yapıp, silahla tehditiyle para topladıkları tespit edilen 5 kişiyi yakaladı. Zanlılar arasında Şahinbey BDP İlçe Başkanı Ş.T. de bulunuyor.

Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep merkezli olmak üzere, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. KCK/PKK terör örgütünün sözde kent meclisleri içerisinde örgüt adına sahte mahkeme kurarak vergilendirme yaptıkları, silahla tehdit ederek para topladıkları, çek senet tahsilatı gerçekleştirdikleri tespit edilen örgüt mensuplarına yönelik operasyona özel harekat ekipleri de destek verdi. 

Operasyon sonucunda, Şahinbey BDP İlçe Başkanı Ş.T. ile birlikte M.A.C., M.D., H.G. ve A.H.A. isimli zanlılar gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 2 silah, çek ve senetler ile çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Terör örgütü mensuplarının bu yolla yaptıkları vurgunun 10 milyon TL'ye yakın olduğu belirtiliyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem