Haraç Ana yakalandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Eyüp’te bazı iş adamlarının bir suç çetesi tarafından haraca bağlandıkları iddiası üzerine harekete geçmişti.Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’nın talimatıyla önceki

Haraç Ana yakalandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Eyüp’te bazı iş adamlarının bir suç çetesi tarafından haraca bağlandıkları iddiası üzerine harekete geçmişti.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’nın talimatıyla önceki günü Eyüp’te tespit ettiği adreslere düzenlediği operasyonda, 63 kişiyi gözaltına almıştı.

Yapılan aramalarda, çok sayıda silah, delici ve kesici aletler, borç senetleri, 3 bilgisayar, çok sayıda dijital malzeme ile evrak ele geçirilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şebekenin elebaşılığını ise Yeter B.’nin yaptığı ortaya çıktı.

Zanlıların Yeter B.’ye kendi aralarında "Ana" dedikleri öğrenildi. Ayrıca şebeke üyeleri arasında Yeter B.’nin kendi çocuklarının da olduğu belirlendi.

Şebeke üyelerinin "Ana" lakaplı Yeter B.’den aldıkları talimat doğrultusunda Eyüp’te işadamlarına zorla borç senedi imzalattıkları ve bu kişilerden haraç aldıkları belirtildi.

Ayrıca bu kişilerin silah ruhsatı alamayan kişilere tanıdıkları vasıtasıyla yüksek fiyatlarla silah ruhsatı aldırdıkları belirtildi. Emniyette sorguları devam eden zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler