Hangi illerde kar tatili var? Okullar tatil mi?

Türkiye’de kar yaşının başlamasıyla birlikte öğrencilerin en çok merak ettiği soru “Okulalr tatil mi” oluyor.  Hangi illerde okulların tatil olduğunu gün içerisinden güncel şekilde bu haberden takip edebilirsiniz. Türkiye’de soğuk hava dalgasının ardından

Hangi illerde kar tatili var? Okullar tatil mi?

Türkiye’de kar yaşının başlamasıyla birlikte öğrencilerin en çok merak ettiği soru “Okulalr tatil mi” oluyor.  Hangi illerde okulların tatil olduğunu gün içerisinden güncel şekilde bu haberden takip edebilirsiniz.

Türkiye’de soğuk hava dalgasının ardından başlayan kar yağışı yurdun bir çok kesiminde etkili oldu. Bir çok ilde köy yolları ulaşıma kapanırken yine bir çok ilde okullar tatil edildi. Peki hangi illerde okullar tatil?

okullar-tatil-mi.jpg

İşte illerin bağlı oldukları Milli Eğitim Müdürlükleri’nden gün içerisinde yapılan açıklamalar;

YENİ HABERLER GELDİKÇE EKLENECEKTİR

04.12.2015 Haberleri

Samsun'un üç ilçesinde olumsuz hava şartları dolayısıyla bazı okullar bir gün süreyle tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre elverişsiz hava şartları nedeniyle Terme ilçesinde; Ambartepe Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ambartepe İlkokulu ve Ambartepe Ortaokulu, Alaçam ilçesinde; Kızlan Ortaokulu, Kızlan İlkokulu, Pelitbükü İlkokulu, Umutlu İlkokulu, Örenli İlkokulu, Yoğunpelit İlkokulu ve Hasırlık İlkokulu, Salıpazarı ilçesinde; Tanhal İlkokulu, Tanhal Ortaokulu, Konakören İlkokulu ve Konakören Ortaokulu'nda 4 Aralık 2015 Cuma günü bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği açıklandı.

Siirt'te önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle Şirvan, Eruh ve Pervari ilçelerine bağlı köylerinde taşımalı eğitim tatil edildi. Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Şirvan, Eruh ve Pervari ilçesinde taşımalı eğitim yapılan tüm köylerde eğitimin kar nedeniyle tatil edildiğini aktardı. Suay, köy yollarının ulaşıma açılmasıyla yeniden eğitime başlayacaklarını dile getirdi.

Gümüşhane'de olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı okullar yarım gün tatil verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bilgiye göre kar yağışının etkili olduğu Torul, Kürtün ve Merkez ilçede olumsuz hava şartları nedeniyle bugün saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ilk, orta, lise ve özel eğitim okullarında taşıma ile eğitime erişen öğrenciler için eğitim öğretime ara verildi.

Rize'nin Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime bugün ara verilecek. İlçe kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verilecek.  Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de bugün idari izinli sayılacak.

03.12.2015 – Haberleri

Van'ın Erciş ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süre ile ara verildi.İlçe genelinde akşam saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelindeki okullarda eğitime bir gün süre ile ara verilmesini kararlaştırdı. İlçede eğitime cuma gününden itibaren devam edileceği bildirildi.

Bitlis'te dün akşamdan beri yağan kar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.Valilikten yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Bitlis merkez, Tatvan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Sabah erken saatlerde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Hayatı durma noktasına getiren kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime de bir günlük ara verildi. Okulların tatil olduğunu bilmeyerek okula giden öğrenciler, aldıkları haberin ardından tekrar evlerinin yolunu tuttular.

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün öğleden sonrası dahil tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Kıyasettin Kırekin, alınan son karar doğrultusunda bugün öğleden sonrası dahil olmak üzere okulların tatil edildiğini belirtti. Daha önce alınan karar doğrultusunda merkezdeki okullar hariç, İpekyolu, Tuşba ile Edremit ilçelerine bağlı taşımalı eğitim yapan okullar ve kenar mahallelerdeki okulların tatil edildiğini ifade eden Kırekin, alınan ikinci bir karar ile merkez okulların da tatil kapsamına alındığı bildirdi. Kırekin, yarın ise Van'da tüm okulların tatil edildiğini kaydetti.

Şırnak merkezde dün gece başlayan yağmur geç saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte Şırnak merkeze bağlı 30 köy yolu ulaşıma kapanırken, Şırnak Valiliği ilk ve orta dereceli okulları 1 günlüğüne tatil ettiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem