Hangi esnafa kac lira yardım?

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 20 Ekim 2013 günü Beylik Han’da meydana gelen yangın nedeniyle işyerlerini kaybeden esnafa 111 bin 211 lira yardım toplandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İTSO Başkanı Metin Anıl, yardım fonunda toplanan miktarla alaka

Hangi esnafa kac lira yardım?

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 20 Ekim 2013 günü Beylik Han’da meydana gelen yangın nedeniyle işyerlerini kaybeden esnafa 111 bin 211 lira yardım toplandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İTSO Başkanı Metin Anıl, yardım fonunda toplanan miktarla alakalı İTSO binasında basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kurban Bayramının son günü Beylik Hanı yanmış ve esnafımız başta olmak üzere tüm İnegöl üzülmüştü. O dönem tüm siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kuruluşlarımız olayla ilgili seferber oldu. Olay yeri ziyaret edildi, acılar paylaşıldı, neler yapılabileceği hakkında teoriler üretildi. Tabi oradaki esnafımız, bir yandan hayatına devam etmek zorundaydı. Kendilerine yol belirlediler ama makine ve malzemeleri yanmıştı. Tabiri yerindeyse her şeye sıfırdan başladılar. Tabi ki, iyi dilek ve temenniler önemli ama beraberinde de bir şeyler üretmek gerekiyor. Bu anlamda şehrimizi ihracatı ve ekonomisiyle yönlendirici kurum olan İTSO Başkanımızla birlikte bu gelişmeleri paylaşmıştık. İnegöl Belediyesi ve İTSO ortaklığında başlattığımız yardım kampanyası 15 Kasım 2013 tarihi itibari ile sona erdi. Kampanyaya kadar olan süreçte ise herkesten bir şeyler talep edebilirdik ama bunu yapmaktansa belirli ana kalemler belirledik. O kalemlerde oluşacak fonla ilgili değerlendirme yaptık. Bu çalışmayı İTSO’nun hesapları üzerinden yürüttük” dedi. Aktaş, Kaymakamlık tarafından daha önce 57 bin 500 liranın esnafa iletildiğini hatırlatarak, bu paranın mağdur olan 15 esnafa verildiğini söyledi.

111 BİN 211 LİRA TOPLANDI

İTSO ve Belediye işbirliğinde oluşturulan fonda ise 6 tane ana kalem belirlediklerini aktaran Aktaş, şunları söyledi: “Bu anlamda İTSO 25 Bin TL hesaba yatırdı. İnegöl Belediyesi direkt olarak yardım yapamıyor. Biz sponsorlar aracılığı ile 15 Bin lira yardımda bulunduk. 1.OSB yönetimi 25 Bin liralık bir destekte bulundu. Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Sanayi Bölge Müdürlüğümüz (2. OSB) 20 Bin lira bağışta bulundu, İnegölspor kulübümüz 7 bin 240 liralık Kasımpaşa maçı gelirlerini bu fona aktardı. İlçe Müftülüğümüzde geçen hafta camilerden toplanan 18 Bin 971 liralık rakamı bu hesaba aktardı. Bu 6 kalemden toplam 111 bin 211 TL’lik bir fon oluştu. Destek ve katkı veren tüm kurumlarımıza ve aracılarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir dayanışma örneği sergilediğimizi düşünüyorum. İnegöl Belediyesi ve Ticaret Odası ile güzel bir ortak çalışmaya imza attık. Mağdur esnafımıza bir parça yardımcı olabilirsek ne mutlu bizlere.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte restorasyon projeleri hazırlıklarının yapılmakta olduğunu bildiren Aktaş, “Hedef tarihimizi ise 1 Kasım 2014 olarak belirledik. Bunu da el birliği ile geçekleştireceğimize inanıyorum. Dağıtılacak paralar ise mağduriyet derecesine göre olacak. İtfaiye Müdürlüğümüz ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden bilgi alındı. İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer’in sorumluğunda bu paralar hesaplara yatırılacak. Ciddi cansuyu olacağını ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TOPLANAN PARA 24 ESNAFA PAYLAŞTIRILACAK

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, 20 Ekim 2013 Pazar sabahı, İnegöl tarihinin büyük yangınlarından biri daha yaşandığını belirterek duydukları üzüntüyü dile getirdi. Buradaki esnafımızın birçoğu kiracı ve küçük işletmeler olduğunun altını çizen Anı, şunları kaydetti: “Mağdur olan arkadaşlarımızın yeniden hayata tutunmaları, yeniden ticaret yapmaları için bir cansuyu vermemiz gerektiğini düşündük. Belediye Başkanımız da buna destek verdi ve bir fon oluşturduk. Başlattığımız kampanya sona erdi ve fonda yaklaşık 112 bin lira toplandı. Bu parayı mağdur esnafımıza dağıtmak üzere bir komisyon oluşturduk. Belediye Başkan Yardımcılarımız Yusuf Şen ve Sabri Günaydın, Ticaret Odasından Meclis Başkanımız Sadık Gülerer, Başkan yardımcımız Adem Emre ve yönetim kurulu Başkan Yardımcımız Ömer Semiz olmak üzere 5 kişilik bir komisyon kuruldu. Bu komisyon çalışmalarını tamamladı ve fonda toplanan para mağduriyet derecesine göre 24 esnafımıza dağıtılacak.”

Toplanan paranın, önümüzdeki günlerde mağdur esnafların hesaplarına yatacağını duyuran Anıl, “Ticaret hayatlarına yeniden başlayacaklar. Bu arada önemsediğim konulardan bir tanesi de, İnegöl’de esnaf ve tüccarımızı yakından ilgilendiren bir konu olduğunda, yaraların sarılması adına İnegöl’deki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisi olarak görüyorum. İnegöl’deki başarının altında yatan en büyük gerçek de, İnegöl’ün birlik ve beraberliğinin olduğu, İnegöl’ün menfaatlerinin konuşulduğu yerde, siyaset yapılmaması da bunun en büyük göstergesi. Ben bu birlik ve beraberliği sağlayan Belediye Başkanımıza yeniden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem