Hamzaçebi: Cami avlusunda siyaset...

CHP'nin Trabzonlu Grup Başkanvekili  Akif Hamzaçebi, "Davutoğlu'nun Çağlayan Adliyesi'ndeki operasyonla ilgili kuşkuları aydınlatmak yerine muhalefete yüklenmesi, operasyondaki başarısızlığı örtme gayretinden başka bir şey değildir. Savcı Kiraz'ın cenazes

Hamzaçebi: Cami avlusunda siyaset...

CHP'nin Trabzonlu Grup Başkanvekili  Akif Hamzaçebi, "Davutoğlu'nun Çağlayan Adliyesi'ndeki operasyonla ilgili kuşkuları aydınlatmak yerine muhalefete yüklenmesi, operasyondaki başarısızlığı örtme gayretinden başka bir şey değildir. Savcı Kiraz'ın cenazesini kullanmak suretiyle polis devleti yasasını meşrulaştırmak istiyor. Fıtratta cami avlusunda siyaset yapmak yoktur" dedi.

Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesini istismar ettiğini, cami avlusunda siyaset yaptığını ileri sürdü. Davutoğlu'nun, "Bahçeli neden burada yok, Kılıçdaroğlu neden burada yok" diyerek cenaze üzerinden muhalefeti eleştirdiğini savunan Hamzaçebi, "Bu, cenazeye saygısızlıktır. Ayrıca şehit Savcı Kiraz'ın cenazesini kullanmak suretiyle polis devleti yasasını meşrulaştırmak istiyor. Şehit olmuş bir insan üzerinden hiç bu kadar siyaset yapılmamıştı" diye konuştu.

"FITRATTA CAMİ AVLUSUNDA SİYASET YAPMAK YOKTUR"

Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Sayın Kılıçdaroğlu, cenaze evine giderek taziyede bulundu. Adliyeye giderek yargı camiasına başsağlığı dileyen tek liderdir. Bu insan hepimizin savcısı. Ona yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Fıtratta cami avlusunda siyaset yapmak yoktur. Böyle bir operasyonla ilgili soru işaretlerinin aydınlatılmasını istemek kadar doğal bir şey yok. Bu operasyonda kuşku vardır. Bunları aydınlatmak yerine Davutoğlu'nun muhalefete yüklenmesi, operasyondaki başarısızlığı örtme gayretinden başka bir şey değildir. Savcı kurtarılamıyor, buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanı emniyet teşkilatını kutluyor. Arandığı ortaya çıkan örgüt mensubu neden istihbarat tarafından takip edilmiyor."

"AÇIKLADIĞI PAKETLERİN ÖMRÜ BİR SABUN KÖPÜĞÜNÜN ÖMRÜ KADARDIR"

Davutoğlu'nun birbiri ardına ekonomik paketler açıkladığını belirten Hamzaçebi, "Açıkladığı paketlerin ömrü bir sabun köpüğünün ömrü kadardır. Daha önce iki kez açıkladı. Kimsenin aklında o paketlerden bir şey kalmadı. Yanına 7 bakan almış, paketin zayıflığını bakanlarla gidermeye çalışıyor" dedi.

"EMEKLİ MAAŞLARINDA 100 LİRA ARTIŞ YAPILACAK OLMASI PANİK PSİKOLOJİSİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emekliye yılda iki ikramiye açıklamasının ardından Davutoğlu'nun emekli maaşlarında 100 lira artış yapacaklarını, sosyal güvenlik destek pirimini yüzde 10'a indireceklerini söylediğini belirten Hamzaçebi, bunun panik psikolojisi olduğunu öne sürdü.

"SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ ŞİMDİ BİZİM KORKUMUZDAN YÜZDE 10'A İNDİRİLİYOR"

Sosyal güvenlik destek priminin yüzde 35'ten yüzde 15'e indirilmesinin, partisinin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu sonucu gerçekleştiğini belirten Hamzaçebi, "Şimdi bizim korkumuzdan yüzde 10'a indiriliyor. Biz bu pirimi sıfıra indireceğiz" dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN "OPERASYON TALİMATINI BEN VERDİM" AÇIKLAMASI SKANDAL"

Hamzaçebi, Davutoğlu'nun "operasyon talimatını ben verdim" açıklamasını da eleştirerek, bir Başbakan'ın böyle teknik bir konuda karar vermesini skandal olarak değerlendirdiğini söyledi.

"ÖRTÜLÜ ÖDENEK VERİLİYOR YA KIZININ VAKFINA BÜTÇEDEN PARA AKTARILIYOR YA DA OĞLUNUN VAKFINA ÜNİVERSİTE KURULUYOR"

Örtülü ödenek üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Hamzaçebi, "Cumhurbaşkanı'na örtülü ödenek veriliyor ya kızının vakfına bütçeden para aktarılıyor ya da oğlunun vakfına üniversite kuruluyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem