Hamsi Gününde Dayanışma Mesajı

Of ve Çevresi Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği hemşehirlerini bu yıl da geleneksel hamsi gününde buluşturdu.Of ve Çevresi Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Ankara’da her yıl geleneksel olarak yapılan hamsi gününde hemşehrilerini bir araya getirerek day

Hamsi Gününde Dayanışma Mesajı

Of ve Çevresi Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği hemşehirlerini bu yıl da geleneksel hamsi gününde buluşturdu.

Of ve Çevresi Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Ankara’da her yıl geleneksel olarak yapılan hamsi gününde hemşehrilerini bir araya getirerek dayanışma mesajları verdi. Birçok kişinin katıldığı ‘Geleneksel Hamsi Günü’ne Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk ve eşi Fatoş Türk, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Aile ve Kadından Sorumlu Bakn Yardımcısı Aşkın Asan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyeleri Hamit Ayanoğlu, Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz; MHP eski Milletvekili Süleyman Latifoğlu, DYP eski Milletvekili Mehmet Çakıroğlu, Keçiören Belediye Başkanı Yardımcısı Zeki Albayrak, KAR-DER Başkan yardımcıları ve üyeleri gibi siyaset çevresinden de katılımlar oldu. Ayrıca Danıştay Üyeleri Ziya Özcan, Asım Özcan da katılanlar arasındaydı.

Fotoğraflar için tıklayın

Yöresel havayı teneffüs etmek ve dayanışma adına Hamsi Günü’nü düzenleyen Of ve Çevresi Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Çakır dernek olarak gerek kültürel gerekse bilgilendirici birçok siyasi ve kültürel konuda konferanslar, sempozyumlar düzenlediklerini böylece diğer derneklerden farklarının olduğunu ifade etti. Başkan Çakır bunun gibi kültürel günlerdeki amaçlarının ise geleneksel değerleri ve kültürel mirasları yaşatmak olduğunu belirterek, “ 1992’den beri Of ve Çevresi Derneği olarak birçok alanda hemşehrilerimizi buluşturuyoruz. Of ve Çevresi Derneği Türkiye’yi kapsar. Amacımız Türkiye’yi en güzel şekilde tanıtmaktır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti olmadan Ofluluğunda Trabzonluluğunda bir önemi kalmaz.” dedi.

Hamsi Gününe katılmayı ilke olarak belirleyen CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu “Of Ve Çevresi Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği hamsi gününe katılmaktan mutluluk duyuyorum. Hamsi Trabzon’un artık bir simgesi. Bu etkinliğin altında birlik ve beraberlik yatıyor. Hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Ankara’nın yoğun çalışma temposundan bir nebze de olsa kurtuluyoruz. Bu günü geleneksel hale getiren Başkan İbrahim Çakır’a teşekkürlerimi bir borç bilirim.” dedi.

Katılımcılar arasındaki Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk ise “ Hamsi tüm balıkların anasıdır. Bu söz hamsinin Karadenizliler için ne kadar önemli olduğunu anlatan bir sözdür. Derneğin böyle bir geleneği sürdürmesi bizi ortak bir değerde buluşturuyor. Büyük bir özgüvenle çalışan Başkan İbrahim Çakır’ı kutluyorum ve çalışmalarının devamını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Dayanışma etkinliğine katılan Trabzonlular mangal ateşinde pişen hamsileri yedikten sonra güne kemençe eşliğinde horon teperek devam ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem