Halkalı’da ’Aşure matemi’

İstanbul Halkalı'da "Evrensel Aşura Matem Merasimi" düzenlendi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Biz bu ülkenin fedaileriyiz. Bu camia içerisinde vatan haini çıkarsa sehpasını ben çekerim, ipini ben çekerim" dedi.Küçükçekmece Yahya Kemal Be

Halkalı’da ’Aşure matemi’

İstanbul Halkalı'da "Evrensel Aşura Matem Merasimi" düzenlendi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Biz bu ülkenin fedaileriyiz. Bu camia içerisinde vatan haini çıkarsa sehpasını ben çekerim, ipini ben çekerim" dedi.

Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi ve Aşura Meydanı'nda CAFERİDER tarafından Kerbela'nın 1376'ıncı yıl dönümü nedeniyle "2015 Evrensel Aşura Matem Merasimi" düzenlendi. Törene Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını doldurmaya başladı. Törenin yapılacağı kültür merkezi civarında bulunan tüm yollar da trafiğe kapatıldı. Alana girişte polis ekiplerinin çok yoğun şekilde güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Yasın sembolü olan siyah kıyafetler giyen binlerce vatandaş, Kerbela'da şehit olan Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi gözyaşları ve ağıtlarla andı. Törende bir konuşma yapan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, kendilerinin bu ülkenin fedaileri olduğunu belirterek, "Biz kimsenin kartı falan değiliz, biz bu ülkenin fedaileriyiz. Bu camia içerisinde vatan haini çıkarsa sehpasını ben çekerim, ipini ben çekerim. Adı Türkiye olan bu cennet vatanın üzerinde adalet, özgürlük ve eşitlik içinde yaşayacağımız bir dünyayı özlüyoruz. Ötekileştirecek, farklılıkları düşmanlık sebebi sayacak, ötekileştirme, germe, bu necip milleti kavmiyet ya da mezhep vesilesiyle gerip ayırma gayretlerini şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kerbela olayını anlatan tiyatro oyunları sergilendi. Oynanan oyunların ardından tören sona erdi.

Halkalı’da ’Aşure matemi’

Halkalı’da ’Aşure matemi’

Halkalı’da ’Aşure matemi’

Halkalı’da ’Aşure matemi’

Halkalı’da ’Aşure matemi’

Halkalı’da ’Aşure matemi’

Halkalı’da ’Aşure matemi’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem