Halk kıyılarda ne olsun istiyor?

 TMMOB İnşaat Mühendisleri tarafından 7. Ulusal Kıyı Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi ile sempozyum öncesi hazırlanan anketin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan ve bugün sona eren sempozyumun son gününde Hamamizade İhsanbey

Halk kıyılarda ne olsun istiyor?

 TMMOB İnşaat Mühendisleri tarafından 7. Ulusal Kıyı Sempozyumu’nun sonuç bildirgesi ile sempozyum öncesi hazırlanan anketin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan ve bugün sona eren sempozyumun son gününde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda KTÜ İnşaat Mühendisliği Araştırma Görevlisi Tuğçe Anılan anket sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.

Rize-Ünye arasındaki vatandaşla birebir yapılan anket çalışmasında yaklaşık bin 22 kişiye soru yönelttiklerini söyleyen Anılan, ‘Kıyıları hangi amaçla kullanıyorsunuz ?’ yönündeki soruya katılımcıların yüzde 70’inin yürüyüş, gezme, stres atma, hava alma şeklinde, yüzde 10 civarındaki katılımcının ise yüzme ve balık tutma cevabını verdiğini söyledi. Tuğçe Anılan anket sonuçlarına ilişkin şunları söyledi:

“Kıyılarla ilgili düşüncelerini sorduğumuz katılımcıların yüzde 35’inin plaj, çay bahçesi, çocuk parkı, lunapark, bank, otopark, tuvalet gibi tesislerin yapılmasını, yüzde 30’u kıyıların temiz olmadığını ve yüzde 15’inin de kıyıların doğallığının bozulduğunu, ışıklandırma, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini söyledi. Sahilden memnun olanlar ile güvenli olmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 10 civarlarında.”

Öte yandan anket ve sonuç bildirgesinin açıklanmasının ardından İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Yönetim Kurulu üyesi Galip Kılınç, Prof. Dr. Yalçın Yüksel, Prof. Dr. Ayşen Ergin, Prof. Dr. Ömer Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Berkün, Prof. Dr. Hızır Önsoy’un konuşmacı olarak katıldıkları bir de panel gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem