Halep'te şiddetli çatışmalar

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerce denetimi sağlanan ve rejimin tekrar ele geçirmek için ağır silahlarla saldırdığı 80. Tugay çevresinde şiddetli çatışmalar çıktığı belirtildi.Ö

Halep'te şiddetli çatışmalar

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerce denetimi sağlanan ve rejimin tekrar ele geçirmek için ağır silahlarla saldırdığı 80. Tugay çevresinde şiddetli çatışmalar çıktığı belirtildi.

ÖSO birliklerinin, rejime bağlı güçlerin kentin doğusundaki yardım yollarını kestiğini ve Halep uluslararası havaalanı ile Kuveyris askeri üssüne doğru ilerlediğine işaret edilen açıklamada, 80. Tugay ve çevresinin havaalanlarına yakın olması nedeniyle rejim için büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Halkın çatışmalar nedeniyle büyük kalabalıklar halinde kentin doğu kesimlerindeki Ard Hamra, Sağur, Tarik Bab ve Meysir bölgelerinde kaçtığı, ÖSO'nun kentin Halidiye bölgesinde rejim güçlerinin yoğun saldırıları karşısında mevzileri geri almak için mücadele ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, orduya ait savaş uçaklarının Hama'nın Kufr Zeyta beldesini "varil bombasıyla" vurması sonucunda şiddetli patlamaların meydana geldiği, saldırılarda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler