Hakkari'de operasyon yoğunlaştı

Hakkari-Çukurca karayolunda geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen ve 1'i korucu 8 askerin şehit olduğu 15 askerin ise yaralandığı patlamanın hemen ardından bölgede karadan ve havadan yapılan operasyonlar yoğunlaşırken, sınır birliklerine askeri sevkiyat

Hakkari'de operasyon yoğunlaştı

Hakkari-Çukurca karayolunda geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen ve 1'i korucu 8 askerin şehit olduğu 15 askerin ise yaralandığı patlamanın hemen ardından bölgede karadan ve havadan yapılan operasyonlar yoğunlaşırken, sınır birliklerine askeri sevkiyat da sürüyor.

Bölgeye giden takviye birliklere de Kirpi adı verilen mayına dayanıklı araçlar eşlik ediyor.

Mehmetçik, bir yandan Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarını bombalarken, bir yandan da havadan ve karadan sınır Bölgelerine her geçen gün askeri sevkiyat da hız kazanıyor. Mehmetçik, PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye sızmalarını önlemek için de sınır boylarındaki birliklere takviye yapıyor.

Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde de askeri hareketlilik en üst seviyede. Günlerdir karadan askeri konvoyların gittiği sınır birliklerine, bugün sabah saatlerinden Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından hareket eden 40 araçlık konvoy Şemdinli ve Çukurca sınırına gittiği gözlendi. Saldırı öncesi en az 20 araçlarla giden askeri konvoylar artık belirli aralıklarla 10'ar araçlık konvoy halinde Kirpi adı verilen mayına dayanıklı araçlar eşliğinde sınır birliklerine gönderiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler