Hakim ve Savcılara saldıracaklardı

Tunceli'de hakim ve savcıların oturduğu adliye lojmanlarına saldırmak için geldiği belirlenen 3 PKK'lı son anda farkedildi. Özel Harekat Timlerinin düzenlediği operasyonda PKK'lılardan biri yakalanırken, silahlı oldukları belirtilen 2 terörist kaçtı. Kaça

Hakim ve Savcılara saldıracaklardı

Tunceli'de hakim ve savcıların oturduğu adliye lojmanlarına saldırmak için geldiği belirlenen 3 PKK'lı son anda farkedildi. Özel Harekat Timlerinin düzenlediği operasyonda PKK'lılardan biri yakalanırken, silahlı oldukları belirtilen 2 terörist kaçtı. Kaçan PKK'lıları yakalamak için geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'lıların kente silahlı saldırılar düzenleyeceği istihbaratı üzerinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bugün saat 20.00 sıralarında Atatürk Mahallesi'nde bulunan hakim, savcı ve üst düzey adliye personelinin oturduğu lojmanlara 150 metre mesafede şüpheli 3 kişi gören polisler bu kişileri durdurmak istedi. Ancak, şüpheliler boş araziye doğru kaçtı.

Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyonla, kaçan şüphelileri yakalamak için geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK'lılardan biri sağ olarak yakalanırken, üzerlerinde uzun namlulu silahlar bulunduğu belirtilen 2 terörist Uzunçayır Barj Gölü kıyısındaki çalılık alana doğru kaçıp izlerini kaybettirdi. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölge abluka altına alınırken, her taraf didik didik aranıyor.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı, Ağır Ceza Mahkemesi başkanında aralarında bulunduğu hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanlarında koruma sayısı artılırken, çevresinde zırhlı araçlı polisler devriye görevi yapmaya başladı. Bölgenin kritik yerlerine de uzun namlulu silahlar kuşanan polisler yerleştirildi. Kentin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, üst düzey yöneticilerin oturduğu binaların çevresinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, adliye lojmanları çevresinde 3 kişinin şüpheli hareketler etmesi üzerine polis ekiplerinin bu kişilere yaklaşması sırasında şüphelilerin kaçtığını söyledi. Yılmaz, "Bu kişilerden biri yakalandı, diğer iki kişiyi yakalamak için çalışmalar sürüyor. Kaçan iki şüphelinin uzun namlulu silahlar taşıdığını tahmin ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem