Hakim olayında yeni gelişme!

Haber61 – Haber Servisi – Deplasmandan dönen Fenerbahçe Kafilesi Sürmene İlçesinde Silahlı saldırıya uğramıştı. Olay Türkiye’de gündem yaratarak kamuoyunu uzun süre yankı bulmuştu. Soruşturma Bir Sürmene Adliyesi bir Trabzon Adliyesinde gidip gelerek olay

Hakim olayında yeni gelişme!

Haber61 – Haber Servisi – Deplasmandan dönen Fenerbahçe Kafilesi Sürmene İlçesinde Silahlı saldırıya uğramıştı. Olay Türkiye’de gündem yaratarak kamuoyunu uzun süre yankı bulmuştu. Soruşturma Bir Sürmene Adliyesi bir Trabzon Adliyesinde gidip gelerek olaya alakalı olduğu iddia edilen 2 kişi gözaltına alındıktan sonra Mahkeme tarafından denetimli serbestlikle kararı ile Salıverilmişti.

Bu karar Türkiye’de çok konuşulurken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 37 hakim ve savcının sınav sorularını alarak avukatlıktan bir üste yükseldiği gerekçesi ile 37 hakim ve savcıyı bir süreliğine görevden uzaklaştırmıştı. Fenerbahçe soruşturmasının bir bölümünde yer alan Hakim Yusuf Aydemir’de bu soruşturmada yer alan isimler arasında yer bulmuştu.

Bugün bir haber ile Türkiye gündemine oturan Aydemir’in saldırı soruşturmasında karar veren hakim olmadığı öğrenildi. Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; Aydemir, Fenerbahçe saldırısında adı geçen 2 kişinin telefonlarının dinlenme noktasında görev yaptığı öğrenildi. Soruşturmada olayda şüpheli olan şahısların telefonlarının dinlenmesi noktasında karar veren hakim olduğu belirtildi. Öte yandan Aydemir’in Hakimlik mesleğinden ihraç edilmediği de ortaya çıktı.

HSYK soruşturmasında bir süre görevden uzaklaştırıldığı ifade edilirken Fenerbahçe Camiasının hedefe oturttuğu Aydemir’in resmi twiter hesabıda olmadığı dile getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem