Hak ihlalinde rekor bankalara ait

Genel merkezi Eskişehir'de bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin (TÜKDES) Çözüm Merkezi Başkanı Osman Çağatay, geçen yıl ki şikayetleri değerlendirerek, "Bankalar, hak ihlalinde rekor üstüne rekor kırıyor ve şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor" dedi.Çağa

Hak ihlalinde rekor bankalara ait

Genel merkezi Eskişehir'de bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin (TÜKDES) Çözüm Merkezi Başkanı Osman Çağatay, geçen yıl ki şikayetleri değerlendirerek, "Bankalar, hak ihlalinde rekor üstüne rekor kırıyor ve şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor" dedi.

Çağatay, derneğin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılında farklı illerden Çözüm Merkezi'ne yapılan 931 başvurudan 284'ünün, bankalarla ilgili şikayetlerin oluşturduğunu bildirdi.

"Bankalar, hak ihlalinde rekor üstüne rekor kırıyor ve şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor" diyen Çağatay, şöyle devam etti:

"Bankalar, hak ihlalinde hep şampiyon. Kamu otoritesinin asli görevi, bankaların daha çok kendi lehlerinde düzenledikleri sözleşmelerin zayıf tarafı olan tüketicileri korumaktır. Kamu otoritesi, 7 Kasım 2013'te yayımlanan ve 28 Mayıs 2014'te yürürlüğe girecek olan tüketicinin korunması hakkındaki kanun gereği, çıkarılacak yönetmeliklerde bankaları mutlaka denetim altına almalıdır."

Tüketicilerin, hak ihlallerine ilişkin TÜKDES Çözüm Merkezi'ne bir yılda yaptığı müracaatların konuları ve sayıları ise şu şekilde oluştu:

İhlal konusu İhlal sayısı

Dosya masrafı 103

Kredi kartı aidatı 84

Diğer bankacılık hizmetleri 28

hesap işletim ücreti 69

Kapıdan satışlar 49

GSM operatörleri 86

Haksız şart 46

Ayıplı mal 75

Ayıplı hizmetler 28

Elektronik eşyalar 41

Cep telefonu 33

Mesafeli satışlar 58

Hayat sigortası 39

Kaçak elektrik 21

Oto ile ilgili 29

Taksitli satışlar 37

Ev eşyası 32

Ayakkabı 21

İnşaat 9

Eğitim 23

Satış sonrası hizmetler 12

Devre tatil 8

Toplam 931

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem