Hainlerin asıl amaçları bakın neymiş?

Bölücü terör örgütünün son dönemde okullara yönelik saldırılarının arkasında 7 boyutlu plan çıktı. KCK yöneticisi Duran Kalkan'ın teröristlere gönderdiği 'Dördüncü Stratejik Dönem ve Devrimci Halk Savaşı' başlıklı plana göre PKK, yaptığı silahlı savaşla b

Hainlerin asıl amaçları bakın neymiş?

Bölücü terör örgütünün son dönemde okullara yönelik saldırılarının arkasında 7 boyutlu plan çıktı.

 
KCK yöneticisi Duran Kalkan'ın teröristlere gönderdiği 'Dördüncü Stratejik Dönem ve Devrimci Halk Savaşı' başlıklı plana göre PKK, yaptığı silahlı savaşla birlikte okulları ve hastaneleri ele geçirmenin yollarını arıyor.
 
PKK'nın 41 günde 23 okula saldırmasının arka planında yatan gerçekler ortaya çıktı. KCK operasyonlarıyla zor günler yaşayan bölücü terör örgütü PKK eylem stratejisini değiştirdi. Örgütün siyasi ideoloğu KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Abdullah Öcalan'ın talimatları doğrultusunda "Dördüncü Stratejik Dönem ve Devrimci Halk Savaşı" isimli 7 boyutlu bir eylem planı hazırladı.
 
Planda, silahlı savaşla birlikte eğitim sisteminin çökertilmesi ve eğitimin KCK tarafından örgütlenmesi gibi talimatlara yer verildi.
 
DAHA FAZLA MİLİTAN
 
PKK'nın asıl amacının ana dilde eğitimi değil, mevcut eğitim düzeninin sona ermesi ve bölgede cahilliği besleyerek dağa çıkışları hızlandırmak olduğu ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu illerindeki çocuklar cahil kalacağı için örgüt eleman sıkıntısı çekmeyecek.
 
PKK'nın üst düzey isimlerinden olan Kalkan'ın stratejik çalışmalarında devletin Kürtlere anadilde eğitim vermesini desteklemeyecekleri ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem