Hainler her şeyi itiraf ettiler

İki terörist için çiftlik evini ayarlayan M.D, Suruç’ta gözaltına alındı. İfadesinde “Gece 02.30’dan 05.00’e kadar patlayıcıyı aracın bagajına yerleştirerek ateşleme düzeneği kurdular. Alternatif yollardan Kayseri-Yozgat istikametine gittiler” dedi.Kayser

Hainler her şeyi itiraf ettiler

İki terörist için çiftlik evini ayarlayan M.D, Suruç’ta gözaltına alındı. İfadesinde “Gece 02.30’dan 05.00’e kadar patlayıcıyı aracın bagajına yerleştirerek ateşleme düzeneği kurdular. Alternatif yollardan Kayseri-Yozgat istikametine gittiler” dedi.

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen intihar eyleminin kodları çözüldü.

Saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombanın eylemden bir gece önce Suriye’den yurda sızdığı belirlendi. Şanlıurfa Emniyeti İstihbarat ve TEM Şubesi ekipleri, intihar saldırısında ölen iki PKK/KCK’lı teröriste yardım ve yataklık eden iki kişiyi gözaltına aldı.

Suruç ilçesinde yapılan operasyonda fotoğrafları teşhis edilen iki teröristin Gaziantep’ten getirtilen 06 plakalı özel aracın bagajına 20 kilogramlık plastik patlayıcı düzeneğini koyduğu tespit edildi.

Suriye’den beraberlerinde getirdikleri dört kutu içindeki A-4 plastik patlayıcıları “buton” sistemi ile devreye sokan teröristlerin araçta sakladıkları bir Kalaşnikof piyade tüfeği, iki tabanca ile bu silahlara ait mermiler balistik inceleme için Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.

İZLERİ SURUÇ’TA BULUNDU

Şanlıurfa polisinin dün sabaha karşı Suruç ilçesinde gerçekleştirdiği operasyon Kayseri’de bomba yüklü araçla emniyete yapılan intihar eyleminin bütün yönleriyle aydınlatılmasını sağladı.

Sabah saat 05.00 sıralarında İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Pınarbaşı’nda ölen teröristlere yardım eden kişilerin kaldığı 3 ayrı eve eş zamanlı baskın düzenledi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Operasyonda birinin açık kimliği saptanan iki teröristi evinde saklayan A.Ç. ile onları Suriye sınırında karşılayan, Gaziantep’ten bomba yüklenen aracı organize eden ve çiftlik evini ayarlayan M.D. gözaltına alındı.

Polis, M.D’nin telefonu ile bombalı sabotaj da kullanılan 06 plakalı Passatmarka aracı Gaziantep’ten Suruç’a getiren B.Ö’nün peşine düştü. B.Ö’nün her yerde arandığı öğrenildi. Şanlıurfa Emniyeti’ne götürülerek sorgulanan PKK/KCK’lı M.D. her şeyi itiraf etti.

Suriye’deki örgüt sorumlularından Ali kod adlı teröristin önceki gece kendisini telefonla aradığını belirten M.D. şöyle devam etti:

HEDEFİ SÖYLEMEDİ

Ali kod bana iki örgüt mensubunun Suriye sınırından illegal olarak geçerek Suruç’a geleceğini onları karşılamamı ve kalacak yer ayarlamam talimatını verdi.

Gece saat 24.00 sıralarında iki teröristi sınırda karşıladım. Yanlarında dört ayrı paket vardı. İçlerinde 20 kilo plastik patlayıcı olduğunu söylediler. Birinin elinde Kalaşnikof tüfek vardı. Onlar gelmeden Gaziantep’ten B.Ö’yü arayıp acil araba getirmesini istedim. İki arkadaşı Suruç’ta A.Ç’nin evine yerleştirdim. Saat 02.00 sıralarında B.Ö. 06 plakalı araçla Suruç’a geldi. Ben, araç şoförü B.Ö. ile iki örgüt mensubu silah ve patlayıcıları araca koyarak gözlerden uzak olan çiftlik evine gittik"

 

Teröristler gece saat 02.30’dan 05.00’e kadar Suriye’den getirdikleri 20 kilo plastik patlayıcıyı aracın bagajına yerleştirip ‘buton’lu ateşleme düzeneğini kurmaya uğraştı. İşleri bittiğinde de polis ya da jandarma arama noktalarında yakalanmamak için alternatif yollardan Kayseri-Yozgat istikametine doğru gittiler. Bana, kime ya da nereye eylem yapacaklarını söylemediler. B.Ö. de sonra çiftlikten ayrıldı. Sanırım Gaziantep’e döndü.

Gözcü aracı mı?

Canlı bomba eylemine gözcülük yapan şahısların kullandığı iddia edilen 27 DD 683 plakalı araç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ele geçirildi. Suruç Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen araçta, Olay Yeri İnceleme ekibi, bomba ve parmak izi araştırması yaptı.

Teröristler araçla 40 dakika kaçtı

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Polis Memuru Ahmet Geben’in patlama öncesinde teröristlerle çatıştığı belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, aracın Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yapılan trafik kontrolünden saat 09.10 sıralarında kaçtığı kaydedildi. 09.50 sıralarında Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulmak istendiği, daha sonra da bombalı saldırı olayının gerçekleştiği kaydedildi.

ATEŞE KARŞILIK VERDİ

Şehit polis memuru Ahmet Geben’in çatışma sonucu hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, “Söz konusu araç, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durdurulmak istenmiş, araç içerisinden açılan ateşe karşılık veren Polis Memuru Ahmet Geben, çatışma sonucu şehit olmuş, akabinde araç içerisinden bir el bombası atılmış ve bomba yüklü araç patlatılmıştır” denildi. Olayda 1 komiser yardımcısı, 6 polis memuru, 2 teknisyen yardımcısı, 3 polis eşi ve çocuğu ile 5 vatandaşın yaralandığı da dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler