Hain saldırıya tepkiler büyüyor!

Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanan Alperen Ocakları'na üye bir grup, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Şehitlere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Alperen Ocakl

Hain saldırıya tepkiler büyüyor!

Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanan Alperen Ocakları'na üye bir grup, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Şehitlere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Güven Hızarcı, dün Silvan'daki saldırıda 13 askerin şehit olduğunu hatırlattı.

Hızarcı, şunları söyledi:

''Bin yıllık bir kardeşliğin bağrına küresel aktörlerin sapladığı hançer tekrar canımızı yakmıştır. Bizler şehidinin haberini alan, bir gecede saçları beyazlayan annelerin acısına ortak olmak için buradayız. Bizler artık 'Vatan sağ olsun' demiyoruz; 'Vatana hayırlı evlatlar yetiştiren analar babalar sağ olsun' diyoruz. 30 yıldır bu topraklarda uluslararası güçlerin taşeronluğunu yapan insanların bizlere neler kaybettirdiğini gördük. Bin yıllık bir kardeşliği bitirmeye azmettiler. Ancak bunu başaramayacaklar, çünkü Şanlıurfa'daki Kürt annemle Bursa'daki Türkmen annemin ağıtları bu kardeşliğin ortak ruhudur. 30 bin insanın katili İmralı zavallısı bu ruhun düşmanıdır.''

Bugün gelinen noktada kısa vadede sınır ve iç güvenliği sağlamak için profesyonel ordu uygulamasına geçilmesi gerektiğini savunan Hızarcı, özel harekat birimlerinin tek bir komuta zincirinden koordine edilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Gurup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

MALTEPE'DE PROTESTO

Maltepe Meydanı'nda toplanan emekli subaylar ile asker eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu bir grup, ellerinde Atatürk'ün posterlerini ve geçtiğimiz günlerde şehit edilen iki uzman çavuşun posterlerini taşıdı. Şehitler için burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okuyan grup, ''Her Türk asker doğar'', ''Mustafa Kemal'in askeriyiz'' yazılı dövizler açtı.

''Türkiye uyuma şehidine sahip çık'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Yiğit Angın, ''Biz Atatürk'ün yolunda ilerleyen gençler, asıl gündemin şehitlerimiz olduğunun farkındayız. Başta dün Silvan'da 13 şehidimiz ve yaklaşık 10 gün önce Yüksekova'da şehit edilen, Yahya Karakaya ve Murat Özkozanoğlu için buradayız. Bu vatan evlatları devletin namusudur. Biz Türk milletiyiz. Biz atasının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan gençler, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Başta gençler olmak üzere tüm halkın bu olaylara suskun kalmadığını ve kalmayacağını tüm kamuoyuna duyururuz'' diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler