Hafta sonu hava nasıl olacak? (17-18 Ekim Hava Durumu)

Bu hafta sonu havalar nasıl olacak? İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara bu hafta sonunu nasıl geçirecek? Hafta sonu için plan yapmadan önce haberimizi inceleyerek 17 Ekim Cumartesi ve 18 Ekim Pazar günü için hava durumunu öğrenebilirsiniz. İşte 17-18 Ekim ha

Hafta sonu hava nasıl olacak? (17-18 Ekim Hava Durumu)

Bu hafta sonu havalar nasıl olacak? İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara bu hafta sonunu nasıl geçirecek? Hafta sonu için plan yapmadan önce haberimizi inceleyerek 17 Ekim Cumartesi ve 18 Ekim Pazar günü için hava durumunu öğrenebilirsiniz. İşte 17-18 Ekim hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bingöl, muş, Batman ve Siirt, Düzce çevreleri ile Elazığ ve Malatya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlede 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA 
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE 
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ 
Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU 
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Düzce çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin'in kıyı ilçeleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde (Of, Sürmene, Hayrat, Dernekpazarı, Hayrat) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU 
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri, Bingöl ve Muş çevreleri ile Elazığ ve Malatya'nın kuzey çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU 
Parçalı ve az bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem