Hacıosmanoğlu - Yıldırım davasında yeni gelişme!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a "basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla yargılanan Trabzorspor Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Avrupa Ligi kura çekimi için İsviçre'de olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi, “Aslında hakkında zorla

Hacıosmanoğlu - Yıldırım davasında yeni gelişme!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a "basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla yargılanan Trabzorspor Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Avrupa Ligi kura çekimi için İsviçre'de olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi, “Aslında hakkında zorla getirme kararı çıkarmamız lazım. Ama tanınmış bir kulüp başkanı olduğu için zorla getirme çıkarmamıza gerek yok. Kura çekimi var diye davayı uzatamayız" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a "basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

TARAFLAR GELMEDİ

Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şikayetçi Yıldırım ve tutuksuz sanık Hacıosmanoğlu'na duruşmaya katılmalarına ilişkin davetiye çıkarılmasına rağmen taraflar gelmedi. Tarafları avukatları temsil etti.

"ŞİKAYETİMİZ DEVAM EDİYOR"

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun avukatı Raife Özkan Türker duruşmada söz alarak, Hacıosmanoğlu'nun UEFA Avrupa Ligi kurası çekimi için İsviçre'de bulunduğu gerekçesiyle duruşmaya gelemediğini, bir sonraki celse duruşmada hazır edeceklerini ifade etti.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol ise davaya katılma taleplerinin olduğunu belirterek, “Şikayetimiz devam ediyor. Müvekkilim suçtan zarar görmüştür. Yıldırım'ın görgüye dayalı bilgisi yok ve olayı basın yayın organlarından duyduğu için duruşmada dinlenmesine de gerek yoktur" dedi.

“KURA ÇEKİMİ VAR DİYE DAVAYI UZATAMAYIZ"

Mahkeme Hakimi Nuh Hüseyin Köse, davada karar aşamasına gelinebilmesi için duruşmayı erken bir tarihe vermek istedi. Avukat Türker ise Hacıosmanoğlu'nun yakın bir tarihte gelebilmesinin mümkün olup olmadığını bilmediğini belirtti. Bunun üzerine Hakim Köse, “İlk celseye gelmedi ve dosyaya da bir mazeret sunmadınız. Aslında hakkında zorla getirme kararı çıkarmamız lazım ama tanınmış bir kulüp başkanı olduğu için zorla getirme çıkarmamıza gerek yok. Kura çekimi var diye davayı uzatamayız. Duruşma tarihi önceden tebliğ edildi, duruşmaya gelmesi gerekiyordu" diye konuştu. Duruşma ileri bir tarih ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından geçtiğimiz Ekim ayında hazırlanan iddianamede, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında TRT Spor Kanalı'nda yayınlanan 'Basın Tribünü' adlı programda ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında söz konusu hakaret suçunu işlediği belirtildi. Hacıosmanoğlu hakkında 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem