Hac kura tarihi açıklandı

 2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için ön kayıt süresi sona erdi. İlk defa başvuranların sayısının 290 bini aştığı hac organizasyonunda, 28 Mart'ta gerçekleştirilecek kura çekimine katılacak aday sayısı 1 milyon 373 bin

Hac kura tarihi açıklandı

 

2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için ön kayıt süresi sona erdi.
 
İlk defa başvuranların sayısının 290 bini aştığı hac organizasyonunda, 28 Mart'ta gerçekleştirilecek kura çekimine katılacak aday sayısı 1 milyon 373 bini aştı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, yaptığı açıklamada, 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtların sona erdiğini bildirdi. Daha önceden kuraya giren yaklaşık 1 milyon 82 bin kişinin kayıt yenileme işleminin otomatik olarak yapıldığını ifade eden Yücel, ''Geçen sene ilk defa kayıt yaptıranlar 231 bin kişiydi'' dedi.
 
Tüm hacı adaylarının süreci metanetle izlemelerini tavsiye ettiklerini kaydeden Yücel, ''Biz şuna inanıyoruz kesinlikle Cenab-ı Allah kimi davet ettiyse mutlaka onlar bu sene gidecektir. Elbette ki ülkemize ayrılan kota bellidir. Görevlilerle olan toplam sayı 74 bin. 1 milyon 370 binlere aşan rakamlara bakınca elbetteki katsayılı kura sistemi dediğimiz bu sistem ile gidecek olanlar belirlenecektir'' ifadelerini kullandı.
 
Hac kuraları 28 Mart'ta
 
Hacca gitmek isteyen tüm vatandaşların bu isteklerini yerine getirmenin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olacağını anlatan Yücel, kota nedeniyle böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. Yücel, ''Allah nasip ederse 28 Mart Perşembe günü Bakanlıklararası Hac Kurulu'nun üyeleri, müsteşar ve müsteşar yardımcılarımızın, sayın Diyanet İşleri Başkanımızın ve TURSAB başkanının bulunduğu bir heyetin huzurunda bilgisayar ortamında hiçbir hataya meydan vermeyen, modern aletlerle kura çekimi yapılacaktır'' diye konuştu.
 
''Vatandaşlarımız müsterih olsun''
 
Kamuoyunda hacca gidecek kişilerin belirlenmesiyle ilgili çeşitli söylentiler olduğunu belirten Yücel, bu yönde şikayetler aldıklarını ifade etti. Yücel, şunları söyledi:
 
''Ancak şunu temin ederiz bütün adaylarımıza, kesinlikle hiçbir insan eli değmeden, hiçbir hata yapılmadan, hiçbir suistimale yer vermeden, bizim gönlümüz mutmain olarak bu kura çekimi geçmiş yıllarda yapıldığı gibi bu sene de inşallah hakkaniyet ölçüsünde yapılacaktır. Bu konuda müsterih olsunlar. Hiç kimsenin etkisiyle kimse gitmeyecektir. Cenabı Allah'ın davetiye çıkardığı kişiler gideceklerdir. Bu konuda Allah'a hepimiz yalvaralım 'sıra bir an önce hepimize gelsin' diye dua edelim. Ancak ne kura çekilişinde ne yapılan sistemde asla bir haksızlığa yer verilmeyecektir.''
 
Ön kayıt ücreti yatıranlar başvurabilecek
 
Hacca gidecek vatandaşların ön kayıt ücretlerini yatırmaları gereken sürenin cuma günü sona erdiğini hatırlatan Yücel, herhangi bir süre uzatımının olmayacağını, ücreti yatırmış ancak kayıt yaptırmamış vatandaşların ise 1 Mart gününe kadar müftülükler ya da internet aracılığıyla başvurularını yapabileceklerini ifade etti.
 
Başvuru sayıları
 
Ön kayıt ücretini yatırıp henüz başvurusunu yapmayan yaklaşık 6 bin kişinin haricinde 2013 yılı hac organizasyonuna ilk defa başvuranların sayısı 22 Şubat itibarıyla 290 bin 903 olarak gerçekleşti. 28 Mart tarihinde yapılacak kura çekimine katılacak hacı sayısı da kayıt yenilemesi yapılan hacılarla birlikte 1 milyon 373 bin 185 kişiye ulaştı.
 
Bu yıl kuraya girecek hacı adaylarının 738 bin 163'ünü kadınlar, 635 bin 22'sini ise erkekler oluşturdu. Konaklama tiplerine göre başvurulara bakıldığında ise normal tip konaklamayı 1 milyon 138 bin 429, müstakil tip konaklamayı 190 bin 570, otel tipi konaklamayı ise 44 bin 186 hacı adayı tercih etti.
 
Hac Protokolü imzalanıyor
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyarette, 26 Şubat Salı günü Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender Bin Muhammet Haccar ile Hac Protokolü imzalayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem