Habur'dakilere 20'şer ay hapis!

İmralı hükümlüsü Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009'da Türkiye'ye gelen ve İHD'de yaptıkları açıklamada Öcalan'a özgürlük isteyen 17 kişi 20'şer ay hapis cezasına çarptırıldıDiyarbakır 6'ncı Ağır

Habur'dakilere 20'şer ay hapis!

İmralı hükümlüsü Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009'da Türkiye'ye gelen ve İHD'de yaptıkları açıklamada Öcalan'a özgürlük isteyen 17 kişi 20'şer ay hapis cezasına çarptırıldı

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 30 Aralık 2009'da İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde Öcalan'a özgürlük isteyen 17 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

 İddia makamı, esas hakkında mütalaasını yenileyerek, sanıkların "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü demokrasi ve barışın sağlanmasının olmazsa olmaz koşuludur. Onurlu ve kalıcı bir barışın inşaası ancak bu koşula bağlıdır" dediği açıklamayla terör örgütü propagandası yaptığını savundu. Sanıkların Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi uyarınca 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, cezanın ertelenmemesini de istedi.

 Sanık avukatları, müvekkillerinin daha önce de benzeri açıklamalarda bulunduğu, açıklamaların şiddet içermediği, amaçlarının örgüt propagandası yapmak olmadığını, dosyada da aksi yönde delil bulunmadığı savunarak beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıkların terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle sanıkların TMY 7/2 maddesi uyarınca 20'şer ay hapis cezasına çarptırdı.

İmralı hükümlüsü Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 'demokratik açılıma' destek için Kuzey Irak'taki Mahmur ile PKK'nın Kandil kampından19 Ekim 2009'da Türkiye'ye Habur Sınır Kapısı'ndan 4'ü çocuk 34 kişi gelmişti. Kandil'den gelen PKK'lılar ile Mahmur'dan gelen 17 kişi İHD Diyarbakır Şubesi'ndeki açıklama yapmış ve açıklamamayı okuyan PKK'lı Gülbahar Çiçek, "Siz nasıl değerlendirirseniz

değerlendirin, sayın Öcalan, 3.5 milyon Kürt halkının siyasi iradem dediği bir şahıstır. Bu şahsa yönelik her davranış Kürt halkına maddi ve manevi zararlara yol açmaktadır. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü demokrasi ve barışın sağlanmasının olmazsa olmaz koşuludur. Onurlu ve kalıcı bir barışın inşaası ancak bu koşula bağlıdır" demişti.

 Yapılan açıklamaya katılan 17 kişi metni imzalamıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, açıklamayla ilgili başlattığı soruşturmada, 17 kişi hakkında TMY 7/2 maddesi uyarınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem