Haberi alan sokağa döküldü

DÜZCE’de, Hakkari Dağlıca’da PKK terör örgütünün saldırısının ardından şehitlerin olduğunu öğrenen gençler 50 araçla kent merkezinde konvoy oluştururken, Atatürk anıtının önünde toplanarak teröre tepki gösterdiler.   Düzce Aziziye Mahallesi’nde oturan gen

Haberi alan sokağa döküldü
DÜZCE’de, Hakkari Dağlıca’da PKK terör örgütünün saldırısının ardından şehitlerin olduğunu öğrenen gençler 50 araçla kent merkezinde konvoy oluştururken, Atatürk anıtının önünde toplanarak teröre tepki gösterdiler.
 
Düzce Aziziye Mahallesi’nde oturan gençler, Dağlıca’da yaşanan terör saldırısında şehitlerin olduğunu öğrenince teröre tepki gösterdiler. Yaklaşık 50 araçla konvoy oluşturan gençler kornolar çalarak Anıtpark Meydanı’na geldiler. Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan gençler, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudular. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" sloganları attılar.
 
SİVAS'TA ŞEHİTLER İÇİN DUA
 
SİVAS’ta Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları üyeleri, Hakkari’de PKK’lı teröristler tarafından askere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit ve yaralı askerlerin olduğu haberini alan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gece saatlerinde sokağa döküldü. Dev Türk bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup, PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. 50’inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına yürüdü. Gruba yoldan geçen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla destek verdi. Kent meydanında yaklaşık 250 kişilik grup adına basına açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları vererek,  "Gecenin bu geç saatinde herkesin evinde yatıp televizyon karşısında gelen şehit haberlerine ’vah’ diyerek izlediği günlerde sadece milliyetçilerin sesi çıkmıştır. Buradan aziz milletime şunun çağrısını yapıyorum. O dağda şehit olanların içerisinde AK Partilisi, Büyük Birlik Partilisi, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş insanlar da var. Yani bu memleketin çocukları var. Siyasi ikbal ve koltuk  sevdası uğruna bu aziz milletin insanlarını birbirine kırdırmak isteyenlere buradan açık cevap veriyoruz. Biz sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz" dedi. Grup basın açıklaması sonrasında şehitler için dua etti.
 
GAZİANTEP DE SOKAKTA
 
GAZİANTEP’te Ülkü Ocakları üyeleri tarafından teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.
 
Ellerinde Türk bayraklarıyla gece saatlerinde Ordu Caddesi’nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi 30 kişi, Gaziantep Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Kalabalalık daha sonra sloganlarla İnönü Caddesi’ne kadar yürüdü. Trafikte ilerleyenler sürücülerin de klakson çalarak destek verdiği yürüyüşte kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Bu arada polis, olası gerginliğe karşı HDP İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler