Haberal'da Öcalan sürprizi çıktı

Haberal’ın hasta annesini görebilmesi için hazırlanan düzenlemede, ziyaretçileriyle suç örgütüne yön veren hükümlünün görüşmelerinin 6 ay sınırlanacağı hükmü yer aldıEski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Ergenekon davas

Haberal'da Öcalan sürprizi çıktı

Haberal’ın hasta annesini görebilmesi için hazırlanan düzenlemede, ziyaretçileriyle suç örgütüne yön veren hükümlünün görüşmelerinin 6 ay sınırlanacağı hükmü yer aldı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, yoğun bakımda bulunan annesini görebilmesi için izin verilmesini rica etmesi üzerine başlatılan çalışmalar sonunda hazırlanan düzenlemeden, “Abdullah Öcalan” sürprizi çıktı. Tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarını görebilmelerine, yakınlarının ölümü halinde cenazelerine katılmalarına olanak sağlayan düzenlemede, ziyaretçileri aracılığıyla suç örgütünün faaliyetlerine yön veren hükümlülerin avukat ve diğer ziyaretçilerle görüşmelerine 6 ay sınırlama getirilebileceği hükmü yer aldı. Buna göre, teklif yasalaşırsa, İmralı’da yatan terörist Öcalan’ın örgüte mesaj vermesi halinde ailesi ve avukatlarıyla görüşmelerine 6 ay sınırlama konulabilecek.

Formül araştırıldı

Erdoğan, Baykal’ın Haberal’la ilgili talebinin ardından, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e talimat vermiş, Ergin de öncelikle yasal düzenleme yapılması dışındaki formülleri araştırdıklarını açıklamıştı. Düzenleme dışında formül bulunamayınca, önceki gün yapılan Ak Parti MYK toplantısında konu masaya yatırılarak, teklif hazırlanması görüşü benimsendi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat imzasıyla, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklifin gerekçesinde, “Tutuklu ve hükümlülerin insani beklentilerine çözüm bulabilmek amacıyla kanunda öngörülen yakınlarının ağır hastalık hallerinin bulunması ve bu durum sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi hallerinde yakınlarını ziyaret edebilmeleri amacıyla izin verilebileceği düzenlenmektedir” denildi.

Haberal’ın hasta annesini ziyaret edebilmesi ve Ergenekon sanığı Doğan Yurdakul gibi eşini ya da yakınlarını kaybedenlerin cenazelere katılabilmesi için teklifle getirilen düzenlemeler de şöyle:

-  Yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunda bulunanlar da dahil olmak üzere güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması ve tehlikeli olmayan hükümlünün, başsavcının onayıyla ikinci derece dahil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü nedeniyle cenazesine katılması için yol süresi dışında 2 gün izin verilebilecek.

-  Sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla anne, baba, eş, kardeş, çocuk ve eşinin anne veya babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalıklarının bulunması nedeniyle, hasta ziyareti için yol süresi dışında 1 gün izin verilebilecek. İzin verilen hükümlünün geceyi infaz kurumları da dahil olmak üzere nerede geçireceği, izin veren merci tarafından belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem