Güzel oyuncu için Trabzon bir başka!

Oyunculukta güzel olmanın avantaj değil, aksine dezavantaj olabileceğini söyleyen Öykü Çelik, güzelliğini çok da umursamayıp, kendini geliştirmek için sürekli çalışıyor. Çelik, Hafta Sonu dergisine   ‘Benim İçin Üzülme’ dizisi, ‘Romantik Komedi 2’ filmi v

Güzel oyuncu için Trabzon bir başka!

Oyunculukta güzel olmanın avantaj değil, aksine dezavantaj olabileceğini söyleyen Öykü Çelik, güzelliğini çok da umursamayıp, kendini geliştirmek için sürekli çalışıyor. Çelik, Hafta Sonu dergisine   ‘Benim İçin Üzülme’ dizisi, ‘Romantik Komedi 2’ filmi ve hakkında tüm merak edilenleri anlattı.

YETENEĞİNİ TRABZON'DA KEŞFETTİ

* Yeteneğinizi keşfetmeniz ve oyunculuk işine başlamanız nasıl oldu?
Oyunculuk yapmayı hiç düşünmüyordum. Trabzon’da oturduğum dönemde Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun bütün oyunlarını izliyordum. Her şey lisede okurken bir arkadaşımın “Müzik kursuna gideceğim, orada tiyatro kursu da var, sen de gel” demesiyle başladı. Ben sadece denemek istemiştim. Gittim, denedim ve bir daha da ayrılamadım.

* ‘Benim için Üzülme’ dizisinin kadrosuna dahil olmanız nasıl oldu?
Beni Bahar karakteri için uygun düşünmüşler. Ben de görüşmeye gitmeden önce Bahar’ın nasıl olacağını düşünüp öyle gittim ve beni ilk gördüklerinde “Bahar geldi” dediler.

* Mahsun Kırmızıgül’le çalışmak nasıl bir duygu? Nasıl bir yönetmen?Her şeyden önce son derece mükemmeliyetçi, bir o kadar da detaycı bir yönetmen. Empati yeteneği çok gelişmiş ve insan ilişkilerinde son derece pozitif ve profesyonel. İnsan tarafıyla yönetmen tarafını çok dengeliyor. Mesleki anlamda onunla çalıştığım için şanslı olduğumu düşünüyorum. Hatta bir yönetmen olarak Mahsun Kırmızıgül’le çalışmamak, diğer meslektaşlarım için bir kayıp diye düşünüyorum.

* Dizideki Bahar karakteriyle özdeşleşen taraflarınız var mı?
Bahar; çok naif, kendi halinde ve sempatik bir kız. Benim olamayacağım kadar durağan. Kesinlikle Bahar’dan daha kıskancımdır ilişkilerimde. Bahar’ın yaşadıklarına karşın Öykü’nün tepkisi daha fazla olurdu. Galiba ben Bahar’a göre daha sıra dışı bir kişiliğe sahibim ve fark edilmekten çekinmeyen bir yapım var.

TRABZON'DA OKUDUM
 
* İstanbul’dan ayrılıp Karadeniz’in havasına, ortamına uyum sağlamakta zorlandınız mı?
Hayır.  Çünkü ben zaten Rizeliyim ve liseyi Trabzon’da okumuştum. Karadeniz insanı sanırım biraz da hemşehrileri olduğum için beni inanılmaz derecede büyük bir şefkatle sarıp sarmadılar. Onlara özellikle çok teşekkür ediyorum.

* Artvin’de günleriniz nasıl geçiyor? İş ve set dışında neler yapıyorsunuz?
Batum’a gidip çok sevdiğim bir kafede kitap okumayı seviyorum. Tatil günümüz haftada bir gün ve o bir günde ekiple beraber organizasyonlar yapıyoruz, hep beraber bir yerlere davet ediliyoruz. Çok değişik yerler keşfettim. Karadeniz’in doğasının güzelliği gez, dolaş bitmiyor. En büyük sorunlardan biri, o lezzetli yemekler arasında iradenizle mücadele edebilmek, işte bunda çok zorlanıyorum!


* Görsellik oyunculuk açısından önemli bir faktör mü?
Güzellik bir oyuncunun performansını yükseltmez, aksine “Güzel oldu diye oyuncu oldu” algısı, kişinin üzerinde büyük bir baskı yaratır. Ben kariyerimin başlarındayken bir görüşmeye gittiğim zaman benim gibi benden daha güzel birçok kız oluyordu sırada. Onların arasından sıyrılmam için sadece güzel olmam yeterli olamazdı. Bu işte mutlaka yetenek gerekir.

* ‘Romantik Komedi 2’deki Hande karakteri aşka inanmayan, özgürlüğüne düşkün bir kadın. Peki Öykü Çelik’in aşka bakışı nasıl? Kesinlikle aşkın varlığına inanıyorum, hatta aşk bu zor dünyada insanların yaşaması ve gülmesi için en büyük sebep. O yüzden aşksız bir hayat düşünemiyorum. Aşk, karşınızdakine ne kadar tahammül edebildiğinizle ilgilidir. Normal zamanda başkalarında tolere edemeyeceğiniz durumları aşık olduğunuz kişi için tolere edebilirsiniz. Günün birinde bana bu hisleri yaşatacak birini bulduğumda, onu hiç bırakmayacağım.

* Siz nasıl yaşıyorsunuz aşkınızı; cesur mu, yoksa daha naif ve ürkek mi?
Ben aşkı cesur yaşarım. Gözüm kararır, karşımdakini hiç yalnız bırakmam, sadığımdır, yalan söylemem, ilişkiyi kendime çekilecek çile haline dönüştürmem. Kısacası ben mutlu olmak için beraberlik yaşarım. Aynı zamanda da mutlu etmek için tabii ki. Mutlu edemediğimi anlarsam gönderirim, mutsuz olduğumu anlarsam giderim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem