Gürcistan , Türkiye arasında kotalar kaldırıldı

İlk etapta limon, kivi, üzüm, susam…

Gürcistan , Türkiye arasında kotalar kaldırıldı

Gürcistan-Türkiye’nin teknolojisini kullanacak.. İş adamlarının çağrısı Tiflis ve Ankara’da duyuldu. Ticari ilişkiler en üst düzeye çıktı. 

Haber61/Haber Servisi
 
Gürcistan Başabakan’ın Birinci Yardımcısı, Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Kumsişvili’nin Türkiye’ye resmi ziyareti esnasında yapılan görüşmelerden detaylar ortaya çıktı. 

74 MİLYONLUK YATIRIM

Türkiye’nin rüzgar enerji santrali inşaatında 74 milyon dolarlık yatırımı, 
Gürcistan’dan  ihraç edilen gıda ürünlerininin önemli bölümüne Türkiye’ye ‘giriş zamanı gümrük tarifesinin iptali paragrafları ele alındı. 

SERBEST TİCARETİN GENİŞLETİLMESİ
Ziyaretin 2. günü Kumsişvili, Türkiye Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları ile görüşmeler yaptı. Ziyarette  Dimitri Kumsişvili ve Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek’in müzakere ettiği serbest ticaret anlaşmasının genişletilmesi konuları da olumlu sona erdi. 
Gürcistan , Türkiye arasında kotalar kaldırıldı
Toplantıda genel anlamda Gürcistan ve Türkiye serbest ticaret anlaşmasının genişletilmesine karar verilmesi ele alındı. 

İhraç ürünleri konusunda Türkiye'de Gürcü limon, kivi, üzüm, susam ve diğer ürünlerle ilgili kotaların kaldırıldığı öğrenildi.  

Ayrıca, Türkiye talebinin oldukça büyük olduğu bal gibi ürünlerde de kontenjan artırıldı. 

O İŞ ADAMI NE DEMİŞTİ?
Aynı heyetin Gürcistan’da yaptığı iş dünyasıyla toplantıda verilen önerilerin dikkate alınması dikkat çekti. Burada Türk iş adamı Erhan Zorlu, kotaların kaldırılmasını talep ederek Bakan Zeybek’e, “Bu sayede Gürcistan’daki iş adamları Gürcistan meyvelerini Rusya ve Avrupa’ya satmadan önce Türkiye’deki meyve işleme tesislerinde işleyebilecekler. İleri teknoloji kivi kurutma makinesi Gürcistan’da yok. Bunun gibi konularda Türkiye Gürcistan arasında olumlu iş birlikleri ticari anlamda yapılabilir” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem