Günnar: "Kadın-Erkek eşittir"

Günnar mesajında şunları söyledi: “Varlıklarıyla toplumumuzun her katmanına şekil veren kadınlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma gününün adı olan 8 Mart, özellikle son yıllarda büyük bir bilinçlenmenin de adı olmuştur. Gelinen süreç itibariyle Dünya

Günnar: "Kadın-Erkek eşittir"

Günnar mesajında şunları söyledi: “Varlıklarıyla toplumumuzun her katmanına şekil veren kadınlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma gününün adı olan 8 Mart, özellikle son yıllarda büyük bir bilinçlenmenin de adı olmuştur. Gelinen süreç itibariyle Dünya kamuoyu, kadınların talepleri konusunda giderek daha duyarlı hale gelmektedir.

 

Buna, kadın hakları mücadelesinin önemli katkı sağladığı da bir gerçektir. Kadınlarımızın başta eğitimine önem vermek olmak üzere hayatın tüm alanlarında hak ettiği değeri vermek hepimize düşen bir görevdir. Özellikle cumhuriyet döneminden bugüne kadar yapılan çalışmalar, yasal düzenlemeler ve getirilen yeniliklerle önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu konuda devletimizin yanı sıra kadın haklarını savunan tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve basınımızın katkıları büyük öneme sahiptir

 

Ak Parti olarak; Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü ve Aile Araştırma Kurumunun Teşkilat Yasasının çıkarılması başta olmak üzere, Aile mahkemelerinin kurulması, İş Kanununda yapılan değişikler, Türk Ceza Kanununda yapılan düzenlemelerle, kadın ve çocuk hakları adına insan onuruna yakışır düzenlemeler yapılmıştır.  "kadın-erkek eşittir, eşitsizlik durumunda devlet gerekli müdahaleyi yapmakla yükümlüdür" ifadesi ilave edilmiştir.

 

Son Anayasa değişikliğinde ise kadınlarımız pozitif ayrımcılık ile güvence altına alınmıştır. Kadınlarımızın değişik alanlardaki sorunlarının dile getirilmesinin sadece bu günle sınırlı kalmaması, daha adil ve eşit şartlarda yaşama hakkını elde etme ve cinsiyet ayrımcılığına maruz bırakılmama dileklerimle saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem