Günay 2012 Yılını Değerlendirdi

 Antalya'dan Afyonkarahisar'a geçerken Burdur'a uğrayan Bakan Günay, valilik binasında basın açıklaması yaptı. Ertuğrul Günay, 2012'nin güney sınırlardaki sorunlara rağmen iyi geçtiğini belirtti. 2011'in kolay bir yıl olduğunu anlatan Bakan Günay, "İtiraf

Günay 2012 Yılını Değerlendirdi

 Antalya'dan Afyonkarahisar'a geçerken Burdur'a uğrayan Bakan Günay, valilik binasında basın açıklaması yaptı.

 Ertuğrul Günay, 2012'nin güney sınırlardaki sorunlara rağmen iyi geçtiğini belirtti. 2011'in kolay bir yıl olduğunu anlatan Bakan Günay, "İtiraf emek gerekirse 2012 bizim için zor bir yıl oldu. Çünkü güneyde Suriye, İran, Irak hattında ciddi turist kayıpları yaşadık. Ayrıca dünyadaki ekonomik sorunlarda Türkiye'yi bir ölçüde etkiledi. Buna rağmen 2011'in üzerine çıkabildik. Mademki Türkiye 30 milyonun üzerinde turist çeker bir ülke haline gelmiştir. O zaman bizim bu istihdam imkanını, bu bereketi, bu geliri Anadolu'nun içlerine taşınmamız gerekiyor." dedi.

Daha sonra Zafer Mahallesi'nde restorasyonu yapılan Doğa Tarih Müzesi Kavaklı Rum Kilisesi'ne geçen Bakan Ertuğrul Günay, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burdur'un tarihi ve kültürel açıdan çok zengin olduğunu vurgulayan Günay, "Antalya şuanda tek başına 10 milyon turist çeken bir dünya kenti haline geldi. Burdur'da 1 saat mesafede. Burdur tarihin yoğun yaşandığı bir yer. O yüzden burada bir Doğa Tarihi Müzesi vardı ona baktım. Müze arazisi Afyon-Antalya Kara yolu üzerinde. Önce bir arazi tahsisi, arkasından proje çalışmalarına başlayacağız. Bizim derdimiz Türkiye'nin Turizm konusundaki hareketliliğini potansiyeli olan başka yerleşim yerlerine çekmeye çalışmak. Burdur'u önemsediğim için bu gün burada yılın ilk gününde incelemeyi yapmak istedim. Doğa Tarihi Müzemiz yıl içinde bitecek." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem