Gün içinde 79 bin yolcunun çıkış yapacağını açıkladı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanan Atatürk Havalimanı Dış Hatlardan gün içinde 79 bin yolcunun çıkış yapacağını söyledi.9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda son

Gün içinde 79 bin yolcunun çıkış yapacağını açıkladı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanan Atatürk Havalimanı Dış Hatlardan gün içinde 79 bin yolcunun çıkış yapacağını söyledi.

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda son günlerin en yoğun günü yaşanıyor. Tatile çıkan yolcuların check-in ve pasaport bankolarında uzun kuyruklar oluşturduğu görüntülerin ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'dan açıklama geldi. Havalimanındaki işleyişin aksamaması için kurumların birlik içinde çalıştığını ifade eden İlker Aycı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden 79 bin kişinin çıkış yapacağını söyledi. Yoğunluğun önemine değinen Aycı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"GFK NEW YORK'U GEÇTİK"

"Günde bin 350'nin üzerinde hareket oluyor. Dolayısıyla şu anda Atatürk Havalimanımız GFK New York'u geçmiş durumda. Dünya'da da şu anda 13-14 sıralamasına oturmuş durumda. Trafik yoğunluğu, iniş-kalkış, verimlilik açısından GFK New York'un önündeyiz. Bu süratle büyümeyi devam ettiriyoruz."

ŞEHİT AİLELERİNE İNDİRİM YÜZDE 25 OLDU

İlker Aycı yoğunluk nedeniyle yaşanan aksaklıklara da değindi. Aycı yolcuların bekleme sürelerinde yaşanan sorunların bayramda en hızlı şekilde çözüleceğini ifade etti. Türk Hava Yolları'nın profesyonelce iş yaptığına dikkat çeken Aycı, şehit ailelerine bayramdan sonra yapılacak olan süresiz indirimin yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldığını açıkladı.

"HİZMET ÇITASINI YUKARI TAŞIYACAĞIZ"

THY olarak farklı yenilikler üzerinde çalıştıklarını söyleyen İlker Aycı hizmet çıtasını daha yukarı taşımak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile birlikte iş birliği içinde olduklarını belirten Aycı, "TAV'la birlikte çalışıyoruz. Havalimanında devam eden inşaat, bakım sürecini birlikte atlattıktan sonra havalimanında daha güzel bir rahatlama olacak. Yolcuların şikayet ettiği gecikmeler çok aza inmiş olacak. Biz bu bayram sürecinde bunun hiç hissettirilmemesi yolunda tedbirlerimi aldık. Aldığımız tedbirler sahada da en iyi sonucu verir" dedi.

Gün içinde 79 bin yolcunun çıkış yapacağını açıkladı

Gün içinde 79 bin yolcunun çıkış yapacağını açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem