Gümrükçüoğlu "İşi olmayan dışarı çıkmasın"

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "ABD'de 68 cm kar olunca dışarıya çıkmak yasaklandı. Trabzon'da kar kalınlığının 1,5-2 metreyi bulduğu bölgeler var. Lüt

Gümrükçüoğlu "İşi olmayan dışarı çıkmasın"
 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "ABD'de 68 cm kar olunca dışarıya çıkmak yasaklandı. Trabzon'da kar kalınlığının 1,5-2 metreyi bulduğu bölgeler var. Lütfen hafta sonuna kadar işi olmayan dışarı çıkmasın, özel araçlarımızı kullanmayalım" dedi. 
 
Trabzon’da devam eden kar yağışıyla ilgili sürdürülen çalışmaları sahada denetleyen Başkan Gümrükçüoğlu, kar mücadelesi çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi'ne maliyetinin 2 milyon TL olduğunu söyledi.
 
Trabzon'da önümüzdeki üç gün boyunca don ve buzlanma olaylarının görüleceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Yoğun kar yağışı olan Trabzon'umuzda bu gece yarısından itibaren, yarın gece yarısından itibaren ve 27 Ocak'ta ısının eksi 3, eksi 4'lere düşmesini beklemekteyiz. Yoğun kar yağışıyla kar kalınlığı şehrimizin sahil bölgelerinde bile 60 cm'ye ulaştı, orta ve yüksek kesimlerimizde 1,5-2 metreyi buldu. ABD'de bir şehirde 68 cm, bir şehirde 76 cm kar kalınlığı olunca olağan üstü hale ilan ettiler, felaket dediler, dışarı çıkmayı yasakladılar. Bizlerde Trabzon'umuzda kimsenin önemli işleri yoksa bu hafta sonuna kadar yollara çıkmamalarını ve kendi araçlarını kullanmalarını önemli rica ediyoruz. Çok önemli bir durum olursa da lütfen kar lastiği ve zincirsiz özel araçlarını kullanmasınlar” şeklinde konuştu.
 
20160125aw642262_01.jpg
 
Trabzon il genelinde 850 personel ve 257 iş makinesiyle yolları açık tutma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Yaşlılarımızın, kronik hastalıkları olanların, bebeklerin, çocukların hiç bir şekilde dışarıya çıkartılmamasını, çıkmamasını önemli ifade ediyoruz. Sağlık problemleri olursa 112 ve AFAD ile birlikte vatandaşlarımız bizleri haberdar etsin. Hastalık ve cenaze durumlarında bütün ekiplerimiz gerekeni yapmakla yükümlüdür. Yomra Taşdelen'de bir eve çığ gelmesiyle o evdeki üç kişiyi ekiplerimizin nasıl kurtardığını gördük. Yomra Belediyemize, Büyükşehir ekiplerimize, AFAD ve sağlık müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Bu hafta sonuna kadar yol açma ve temizleme çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'da son yıllarda görülmemiş olan bu olağan üstü durumun giderilmesi için herkesim katkısını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin iş makineleri tek bir kriz yönetim merkezi bünyesinde görev yapıyor. Biz Büyükşehir olarak tüm iş makinelerinin lastik, zincir, kar bıçağı ve akaryakıt ihtiyaçlarını karşılıyoruz, ayrıca ekstra iş makinesi gerektiği yerde özel sektörden makine kiralanma yetkisini de tüm ilçe belediye başkanlarımıza verdik. Bedellerini biz ödeyeceğiz. Şu ana kadar 2 milyon harcadık, harcamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler